Çocuk ticareti yaptığı iddia edilen Wayfair'in tepki çeken reklam filmi FedEx'in çıktı - Son Dakika
Dünya

Çocuk ticareti yaptığı iddia edilen Wayfair'in tepki çeken reklam filmi FedEx'in çıktı

Çocuk ticareti yaptığı iddia edilen Wayfair'in yasaklanan reklamı çok ses getirdi. Mobilya ticareti yapılan sitenin reklamında alışveriş yapan mutlu insanlar ve kolilerin içinden çocukların çıktığı görülse de bu reklam aslında kargo şirketi FedEx'e ait.

13.07.2020 11:59  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD merkezli e-ticaret sitesinde basit ürünlerin fahiş fiyatlara satılması ve bu ürünlerin kayıp çocuk isimleriyle aynı olması sonrasında, Wayfair'de çocuk ticareti yapıldığı iddiaları ayyuka çıktı. Haberdar olanların kanını donduran vahim iddialar, tüm dünyada bir numaralı gündem maddesi haline geldi.

REKLAM FEDEX'İN ÇIKTI

İddiaları güçlendiren ise bir reklam filmi oldu. Kolilerin içinden çocukların çıktığı bu reklam filminin Wayfair'e ait olduğu söylense de aslında bu reklam filmi kargo şirketi FedEx'e ait.

GÖRÜNTÜLERDE MONTAJ VAR

Wayfair'e ait olduğu iddiasıyla paylaşılan reklam montajlanmış. Reklam filminin orijinali ise, lojistik firması FedEx'e ait ve 2018 yılında firma tarafından paylaşılmış.

Çocuk ticareti yaptığı iddia edilen Wayfair'in tepki çeken reklam filmi FedEx'in çıktı

WAYFAİR İDDİALARI YALANLADI

Wayfair ise söz konusu çocuk ticareti iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Elbette ki; bu iddiaların hiçbirinde doğruluk payı yok. Söz konusu dolaplar, endüstriyel kullanım için tasarlanmış mobilyalar ve buna göre fiyatlandırıldı" dedi. Wayfair, dolapların özelliklerini daha doğru bir şekilde gösterecek yeni görsellerle tekrar satışa sunulması amacıyla bu ilanları sitesinden kaldırdığını açıkladı. Ancak sosyal medya kullanıcıları, Wayfair'in pazar yeri bölümünde farklı satıcılardan binlerce dolara satılan minder, yastık gibi başka ürünler de tespit etti. Wayfair konuyla ilgili; bu durumun dinamik fiyatlama algoritmasından kaynaklandığını ancak bazı ürünlerin fahiş fiyatlara ulaşmasının "teknik bir hata" olduğunu söyledi.

Çocuk ticareti yaptığı iddia edilen Wayfair\'in tepki çeken reklam filmi FedEx\'in çıktı

Son Dakika Dünya Çocuk ticareti yaptığı iddia edilen Wayfair'in tepki çeken reklam filmi FedEx'in çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ALP: GÖSTERİLEN REKLAM FEDEX REKLAMI AMA. BAZI YERLERİNDE MONTAJ DA VAR GİBİ. 1 0 Yanıtla
  • Ghjkhh: Dünya giderek pislik bir yer olmaya başladı. 1 0 Yanıtla
  • a: iki gün önce gördüm bir videoda 5 yaşlarında bir cocoğa ne işkenceler yapıyordu bir kadın yatağa yatırdığı kız çocuğunun üzerine çıkmış ayaklarıyla her yerini çiyniyordu o çocuk ne oldu bilmem ama büyük insan bile dayanamaz bu acıya 0 0 Yanıtla
  • Mert: Zaten öyleydi görmüyor duymuyorduk bence dünyada milyonlarca çoçuk organ ticaretine kurban gidiyor kimsenin sesi de çıkmıyor 0 0 Yanıtla

Advertisement