Çocuk Vali" Oyun Alanlarının Arttırılmasını İstedi - Son Dakika
Güncel

Çocuk Vali" Oyun Alanlarının Arttırılmasını İstedi

İstanbul Valisi Vasip Şahin'in koltuğuna 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çatalca Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker İlkortaokulu 8. sınıf öğrencisi Sahra Tütüncü oturdu.

23.04.2018 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valisi Vasip Şahin'in koltuğuna 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çatalca Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker İlkortaokulu 8. sınıf öğrencisi Sahra Tütüncü oturdu.

Vali Şahin, 23 Nisan dolayısıyla Valiliğe gelen Çatalca Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker İlkortaokulu öğrenci ve öğretmenlerini kabul salonunda karşıladı. Şahin, konuklarıyla tek tek ilgilenerek çiçek takdim etti.

Daha sonra Vali Şahin, makamını 8. sınıf öğrencisi Sahra Tütüncü'ye bıraktı.

Tütüncü, öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, dünyada çocuk bayramı olan ve bunu dünya çocuklarına armağan eden bir ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

Dünya çocuklarına bu bayramı armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında, milli mücadelede, 15 Temmuz'da ve Afrin'de canlarını feda eden şehitleri ve kahraman gazileri saygıyla andığını belirten Tütüncü, sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan hanımefendinin teşviğiyle başlatılan Okuma Yazma Seferberliği Projesi'nin ilimizdeki uygulama sürecinin takipçisi olduğumu ve olacağımı belirtmek isterim. Bu projeyle, okuma yazma konusunda büyük bir açığın kapatılacağı kanaatindeyim.

İkinci olarak bağımlılıkla mücadeleyle ilgili başlattığımız projelerin destekçisi ve takipçisi olduğumu belirtmek isterim. Bu projeyle ilgili çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Okullarımızda velilerimizi ve öğrencilerimizi bilgilendirmek için bu projelerimizle ilgili konferanslar düzenliyoruz. Güzel şehrimizin bu konuyla ilgili sıkıntısı kalmayacak."

Vali Şahin'in, şehirle ilgili yapmayı planladığı projelere ilişkin görüşlerini sorması üzerine Tütüncü, "İstanbul ülkemizin en kalabalık şehri. Tüm şehirlerde olduğu gibi bir trafik problemine sahip. Ancak yeni yol, raylı sistem ve toplu taşıma projeleriyle, bu sorunun en kısa zamanda da ortadan kalkacağını düşünüyorum. Ayrıca yoksullukla mücadele, hayvan barınaklarının artması, kütüphane kullanımı ve sayısının artması, ağaçlandırma çalışmalarının yapılmasıyla şehrimizin daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum." diye konuştu.

Tütüncü, çocukların daha rahat geniş alanlarda oyun oynayabilmesi için yeni alanların yapılması gerektiğini ifade etti.

Basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Tütüncü, sokaktaki hayvanların şehirde yaşamalarının zor olduğunu, kış ve yaz aylarında sokaklara, evlerin köşelerine mama ve su konulmasını tavsiye etti.

"Oyun alanları bence yeterli değil"

Tütüncü, trafik sorununa yönelik bir projesi olup olmadığı sorusuna, toplu ulaşımın artmasıyla, raylı sistem projeleriyle trafik sorununun daha iyi çözüleceği yanıtını verdi.

"Çocuklar için oyun parkları yeterli mi, arttırılabilir mi?" sorusu üzerine Tütüncü, "Oyun alanları bence yeterli değil, arttırılması gerekiyor. Çünkü çocuklarımız istedikleri gibi dışarı çıkamıyor. Daha rahat oynayabilecekleri yerlerin olması gerekiyor. Bu yüzden oyun alanlarımızın arttırılması gerek." dedi.

Teknoloji bağımlılığı hakkındaki görüşü sorulan Tütüncü, "En büyük sorumluluk ailelere düşüyor. Çocuklara küçük yaşlarda telefon ve tablet vermemeleri gerekiyor. Sosyal medyayı herkes gibi ben de kullanıyorum. Ama kontrollü bir şekilde kullanıyorum. Çünkü pek güvenli bir yer değil. Her an bütün bilgilerimiz paylaşılabilir. O yüzden ailelerimizin denetimi altında kullanmamız gerekiyor." diye konuştu.

Vali Şahin, konuşması sırasında zaman zaman heyecanlanan Tütüncü'yü yönlendirerek, destek verdi.

Tütüncü'nün ardından değerlendirmede bulunan Vali Şahin, "Çocuklarımız özlü ve konuya hakim bir şekilde sorunları dile getiriyorlar, çözüm önerilerini sunuyorlar. Çocuk yüreğiyle, çocuk bakışıyla, belki büyükler olarak bizim zaman zaman ihmal ettiğimiz, görmezden geldiğimiz veya göremediğimiz ayrıntıları görüyorlar. Onlara teşekkür ediyorum, bugün onların günü. Çocuk safiyetiyle gördükleri eksikler ve bize sundukları çözüm önerileri bazen çok isabetli şeyler oluyor. Zaman zaman onlarla karşılaştıkça ne düşündüklerini öğrenmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çocuk Vali" Oyun Alanlarının Arttırılmasını İstedi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çocuk Vali' Oyun Alanlarının Arttırılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı
    17:19 İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı

    Birleşmiş Milletler ile ortaklaşa gerçekleştirilen bir incelemeye göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında bölgedeki 212 okul doğrudan hedef alındı. Uydu görüntüleri, saldırıların başladığı tarihten bu yana en az 53 okulun tamamen yıkıldığını gösteriyor.

  • Galatasaraylı Kaleci Günay Güvenç'e 2 Maç Cezası
    17:16 Galatasaraylı Kaleci Günay Güvenç'e 2 Maç Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaraylı kaleci Günay Güvenç'e 2 maç ceza verdi. PFDK'nın bugün yaptığı toplantı sonrası aldığı kararlar arasında, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Galatasaray ve Kasımpaşa'ya para cezaları ve tribün kapatma cezaları da bulunuyor. Ayrıca, Galatasaraylı futbolcu Günay Güvenç, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakadan men edildi ve para cezası aldı.

  • Düzce'de Anaokulu Öğrencileri Kütüphane Ziyareti Yaptı
    17:16 Düzce'de Anaokulu Öğrencileri Kütüphane Ziyareti Yaptı

    Düzce'de bulunan Sabiha Ulusoy Kütüphanesi, Kütüphaneler Haftası'nda anaokulu öğrencilerini ağırladı. Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde kitapları inceleyerek keyifli vakit geçirdi. Düzce genelinde haftanın 7 günü hizmet veren kütüphaneler, ramazanda sahura kadar açık tutuluyor ve öğrencilere nezih bir ortamda ders çalışma imkanı sunuyor.

  • Fatih'te 'Ramazan hoca' olarak tanınan şahsın öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı
    17:15 Fatih'te 'Ramazan hoca' olarak tanınan şahsın öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı

    Fatih'te 'Ramazan hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin'i başkası zannettiğini öne sürüp bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan şüpheliye yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, şüphelinin 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, Malatya'yı kısa sürede ayağa kaldıracak projelerini açıkladı
    17:15 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, Malatya'yı kısa sürede ayağa kaldıracak projelerini açıkladı

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, askeri hastanenin yanındaki alanda konut yapacaklarını ve kentsel dönüşümü hızlı bir şekilde başlatacaklarını söyledi.

  • Erkan Petekkaya'nın babası son yolculuğuna uğurlandı! Saruhan Hünel cenazede bir vatandaşa çarptı
    17:13 Erkan Petekkaya'nın babası son yolculuğuna uğurlandı! Saruhan Hünel cenazede bir vatandaşa çarptı

    Kavacık Görele Camii'nde düzenlenen cenaze törenine ünlü isimler katıldı. Akın Petekkaya'nın cenaze namazı kılındıktan sonra Görele Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze alanında yaşanan bir olayda Saruhan Hünel, kalabalığın içindeki bir vatandaşa çarptı ve vatandaşın ayağı şişerek morardı. Hünel, kaza sonrası yaşanan gerginlik üzerine açıklama yaparak, hastaneye gitmeyi teklif ettiğini söyledi.

  • Edirne'de toprağa gömülü ceset bulundu
    17:13 Edirne'de toprağa gömülü ceset bulundu

    Edirne'de Hıdırağa köyünde yaşayan Hamit Kır'ın kayıp ihbarı üzerine yapılan soruşturma sonucunda, 12 gündür kayıp olan Kır'ın cesedi Küçükdöllük Göleti yakınında toprağa gömülü halde bulundu. Ceset, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili köyde bir çiftlikte çalışan şüpheli gözaltına alındı.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Türkiye seçimlerin en sağlıklı yapıldığı ülkelerden biri
    17:13 BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Türkiye seçimlerin en sağlıklı yapıldığı ülkelerden biri

    BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin seçimlerin en sağlıklı yapıldığı ülkelerden biri olduğunu belirterek, seçim süreçlerinin şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. Destici, Gölbaşı'ndaki partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, Gölbaşı'nın belediye başkan adayı Gökhan Koçak'ın önde olduğunu ileri sürdü. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın ruhunun devletin bekasını öncelikli tuttuğunu vurgulayan Destici, Türkiye'nin seçim güvenliğinin sağlandığını ve seçimlerin güvenli bir şekilde yapıldığını ifade etti.

  • Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, toplu iş sözleşmesiyle en düşük maaşı 22 bin TL'ye çıkardı
    17:13 Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, toplu iş sözleşmesiyle en düşük maaşı 22 bin TL'ye çıkardı

    Babadağ Belediye Başkanı ve İYİ Parti Başkan Adayı Ali Atlı, toplu iş sözleşmesi toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Atlı, çalışma arkadaşlarının 'Toplu İş Sözleşmesi' ile en düşük maaşın 22 bin TL'ye çıkarıldığını açıkladı.


Advertisement