Çocuk Validen Şaşırtan "1 Mayıs" Açıklaması - Son Dakika
Politika

Çocuk Validen Şaşırtan "1 Mayıs" Açıklaması

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu ortaokul öğrencisi Ülkü Nur Kutlu’ya devretti.

22.04.2016 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu ortaokul öğrencisi Ülkü Nur Kutlu'ya devretti. Çocuk valinin basın mensuplarının 1 Mayıs'la İlgili yönelttiği soruya verdiği cevap ise Vali Şahin'i şaşırttı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Beşiktaş Kılıç Ali Paşa Ortaokulu Müdürü Nuri Kaya, öğretmen Elif Bahçel ve öğrencileri makamına kabul etti. Vali Şahin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu ise ortaokul öğrencisi Ülkü Nur Kutlu'ya devretti.

Vali Şahin, koltuğunu devrettiği küçük valiye, "Bugün İstanbul sana teslim oluyor" dedi.

Vali Şahin'in İstanbul'la ilgili düşüncelerini sorması üzerine Ülkü Nur Kutlu, "İstanbul çok kalabalık bir şehir. Çok büyüleyici. Trafik sorununu en aza indirmek istiyorum. Tüm İstanbul ilçelerini metroyla birleştirmek istiyorum. Hayvanlar için barınak yapmak istiyorum. Her ilçeye bir kütüphane kurmak istiyorum sloganımıza '39 ilçede 39 kütüphane'" dedi.

Bir gazetecinin sendikaların 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama çağrısıyla ilgili sorduğu bir soruya, çocuk vali Kutlu, "Gerekli birimlerle görüşüp tekrar değerlendirmeyi düşünüyorum" demesi üzerine Vali Şahin, Kutlu'ya "Bu soruya çalışmış mıydın" diye sorarak espri yaptı.

Küçük valinin 1 Mayıs cevabını beğenen Vali Vasip Şahin, "Aferin güzel bir cevap oldu" dedi.

Vali Şahin daha sonra öğrencilerle bir süre sohbet etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Çocuk Validen Şaşırtan '1 Mayıs' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı teşekkül etmediği için toplanamadı
    16:10 TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı teşekkül etmediği için toplanamadı

    TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı'nın oluşmaması nedeniyle toplanamadı. TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, birleşimin başında katip üyelerin yerini almaması üzerine Başkanlık Divanı'nın oluşmadığını belirtti. Bu nedenle birleşim, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel gündemiyle 23 Nisan Salı günü saat 14.00'te toplanmak üzere kapatıldı.

  • Ali Dinçer'in ölüm yıl dönümü anıldı
    16:10 Ali Dinçer'in ölüm yıl dönümü anıldı

    Eski Ankara Belediye Başkanı Ali Dinçer, ölümünün 17. yılında mezarı başında anıldı. Anma törenine katılan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Dinçer'in belediyecilik anlayışını sürdüreceğini belirtti.

  • Yozgat'ta Kent Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    16:04 Yozgat'ta Kent Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan başkanlığında düzenlenen toplantıda, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri ve Ramazan Bayramı'nın sorunsuz geçtiği belirtildi. Özkan, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte artacak olan yoğunluğa dikkat çekerek, güvenlik güçlerine ve vatandaşlara önemli görevler düştüğünü vurguladı. Toplantıda, emniyet ve jandarma sorumluluk bölgesinde gerçekleştirilen güvenlik çalışmaları değerlendirildi.

  • TZD'nin 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş yeniden Genel Başkan seçildi
    16:01 TZD'nin 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş yeniden Genel Başkan seçildi

    Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin (TZD) 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş, tek aday olarak girdiği seçimde 64 oyla yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Demirtaş, genel kurulda yaptığı konuşmada tarım sektöründeki sorunları ve tarım politikalarının önemini vurguladı.

  • Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Mahalle Muhtarlarıyla Görüştü
    16:00 Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Mahalle Muhtarlarıyla Görüştü

    Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Kaymakam Adem Keleş, İlçe Jandarma Komutanı Caner Koca, Emniyet Müdürü Recai Akbay, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Kılıç, MHP İlçe Başkanı Serhat Uluağaçlı ve mahalle muhtarlarının katılımıyla Buzlu Spor Kompleksi'nin kafeteryasında bir etkinlik düzenledi. Demirbaş, konuşmasında hizmetlerini daha iyi bir şekilde sunmayı amaçladıklarını belirtti ve yeni projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi. Kaymakam Keleş ise seçimin demokratik bir şekilde geçtiğini vurguladı. Program, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

  • Karaman İl Su Kurulu Toplantısı Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim Başkanlığında Gerçekleştirildi
    15:56 Karaman İl Su Kurulu Toplantısı Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim Başkanlığında Gerçekleştirildi

    Karaman İl Su Kurulu Toplantısı, Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim başkanlığında yapıldı. Toplantıda su kullanımı ve sektörel sorunlar ele alındı. Sarıibrahim, yerel yönetimlere, merkezi yönetime ve bölge yönetimlerine önemli görevler düştüğünü belirtti. İlgili kurumlarca sunumlar yapıldı.

  • Ayvalık'ta düzensiz göçmen operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı
    15:55 Ayvalık'ta düzensiz göçmen operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin Ayvalık'ta düzenlediği operasyonda, Afganistan uyruklu 29 düzensiz göçmen yakalandı ve yasal işlem başlatıldı. Gözaltına alınan 2 şüphelinin ise jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'e hayırlı olsun ziyareti atlı gerçekleşti
    15:55 Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'e hayırlı olsun ziyareti atlı gerçekleşti

    Körfez ilçesinde yaşayan Sümmani Yılmaz, tekrar Belediye Başkanı seçilen Şener Söğüt'e hayırlı olsun ziyaretine atıyla gitmeyi tercih etti. Söğüt, Yılmaz'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesindeki kırsal afet konutları inşaat alanında incelemelerde bulundu
    15:55 Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesindeki kırsal afet konutları inşaat alanında incelemelerde bulundu

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesine bağlı Yağızatlı ve İncirli Köyleri için ortak bir alanda temel kazısı çalışmalarına başlanan kırsal afet konutları inşaat alanını gezerek devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Varol, konutların tamamlandığında kırsal bölgelerdeki yaşam kalitesini artıracak olan köy evlerinin vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

  • Doğanşehir Belediyesi tabelasına T.C. ibaresi eklendi
    15:54 Doğanşehir Belediyesi tabelasına T.C. ibaresi eklendi

    Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram'ın talimatıyla, Doğanşehir Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan T.C. ibaresi eklenmiştir.

  • Malatya İl Müftülüğü'ne atanan Ramazan Dolu göreve başladı
    15:52 Malatya İl Müftülüğü'ne atanan Ramazan Dolu göreve başladı

    Malatya İl Müftülüğü'ne atanan Ramazan Dolu, sarık ve cübbe giyme töreni ile görevine resmen başladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Eski müftü Şahin Yıldırım, hizmetlerini anlattı. Yeni müftü Ramazan Dolu, Malatya'ya hizmet etmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Vali Ersin Yazıcı ise Yıldırım'ın iyi bir idareci olduğunu söyledi ve Dolu'ya başarılar diledi. Vali, din görevlilerine de destek çağrısı yaptı.


Advertisement