"Çocuk ve Aile Fuarı" Cumartesi Pazar'da Devam Edecek… - Son Dakika
Güncel

"Çocuk ve Aile Fuarı" Cumartesi Pazar'da Devam Edecek…

Yine Esra Sert ve Şebnem Seçkiner'in dönüşümlü olarak yürüttüğü panellerin ikinci konuğu eğitimci, yazar, blogger Aylin Çalışkan'dı.

23.09.2017 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEB Aile Akademisi sponsorluğunda, Goca Exhibitions'ın Crown Plaza İstanbul Asia Kongre Merkezinde düzenlediği 'Çocuk ve Aile Fuarı'nın ikinci günü ailelere yönelik Günce Danışmanlık Sosyal Duyusal Öğrenme Akademisi'nden Ece Akın Bakanay'ın sunumuyla "Çocuklarda Öfke Kontrolü ve Empati Geliştirme" isimli panelle başladı.

Çalışkan "Özel Eğitim Gereksinimli Çocukların Eğitim ve Sosyal Hayatta Var Olmaları" konusunu masaya yatırdı. Ebeveyn Koçu Neslihan Erdoğdu, "Fark Yaratan Ana Baba Olmak", Uyku Koçu – bebek ve uyku markası sahibi Sinem Gerger Akalın'da "Bebek ve Çocuklarda Uyku" konulu panellerle katılımcıların karşısına çıktı. Blogger Esra Oruç ise; "Çocuklar İçin Güvenli İnternet Kullanımı/ Siber Zorbalık" başlıklı konuşmasıyla birçok ailenin içinde bulunduğu tehlikeye dikkat çekti. Panel sonunda da katılımcı çocuklara katılım sertifikaları verilerek, güvenli internet kullanıcısıyım stickeri hediye edildi.

Çocuklara Engelsiz Eğlence…

Aileler panelleri takip ederken fuara katılan çocuklar da fuar boyunca sürecek olan ve İyi Cüceler Kitabevi Moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliklerin tadını çıkardılar. İşitme cihazı (koklear implant) sayesinde duyan çocuklar da fuar alanına kurulan indüksiyon döngü sisteminin (ID sistemi) sayesinde tüm etkinliklere rahat katılıp, rahat iletişim kurabildiler. IPA'nın (Uluslararası Oyun Birliği) desteği ile "Tohum Topu Yapımı ve Kendi Bahçeni Üret" ve Hakan Sezgin Ritm Atölyesi'nin müzikli ritim oyunu Eşgalibanga, dünyanın dört bir köşesinden masallar ve masal oyunları ile Şeyda Çevik ile Masal ve çocukları 16. Uluslararası İstanbul Kukla Festivalinde oynanmış olan Evvel Zaman İçinde isimli müzikli çocuk oyunu ile buluşturan Hayalbaz Tiyatro'dan Mehmet Erbil fuar boyunca çocuklara eğlenceli zaman geçirmelerini sağladılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Çocuk ve Aile Fuarı' Cumartesi Pazar'da Devam Edecek… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement