ÇOCUKKEN İKİ KEZ TERK EDİLEN AYŞEGÜL, YAŞAMINI KİTAPLAŞTIRDI 'BEN OLMADAN ÖNCE' - Son Dakika
Güncel

ÇOCUKKEN İKİ KEZ TERK EDİLEN AYŞEGÜL, YAŞAMINI KİTAPLAŞTIRDI 'BEN OLMADAN ÖNCE'

BURSA'da 20 günlükken biyolojik annesi tarafından Çocuk Esirgeme Kurumu'na terk edilen, kendisini 10 aylıkken evlat edinen annesi de rahatsızlanınca 13 yaşındayken ikinci kez kuruma bırakılan Ayşegül Elhakan (29), üniversite eğitimini tamamladıktan sonra devlet memuru oldu.

07.03.2022 11:44  Güncelleme: 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA'da 20 günlükken biyolojik annesi tarafından Çocuk Esirgeme Kurumu'na terk edilen, kendisini 10 aylıkken evlat edinen annesi de rahatsızlanınca 13 yaşındayken ikinci kez kuruma bırakılan Ayşegül Elhakan (29), üniversite eğitimini tamamladıktan sonra devlet memuru oldu. Evlenip yuva kuran, bir televizyon programı ile biyolojik annesine ulaşan, babası olduğu iddia edilen kişinin ise DNA testiyle babası olmadığını öğrenen Elhakan, yaşadıklarını 'Ben Olmadan Önce' adını verdiği kitapta topladı. Ayşegül Elhakan, Bu kitapta, anne olmayı, aile olmayı başarabilmiş bir kadının hikayesi var dedi.

Tekirdağ'da 1993 yılında, evlilik dışı olarak dünyaya gelen Ayşegül Elhakan, 20 günlükken annesi tarafından Çocuk Esirgeme Kurumu'na terk edildi. 10 aylıkken evlat edinilen Ayşegül, İstanbul'da yaşamaya başladı. Ayşegül 6 yaşındayken, kendisin evlat edinen çift boşandı. Ayşegül, bir bankada müdür olan annesi ile birlikte yaşamaya devam etti. Aynı yıl Ayşegül, annesinin konuşmasına şahit olarak, tesadüfen evlatlık olduğunu öğrendi. Küçük yaşta olmasına rağmen bunu kabullendi. Güzel bir çocukluk geçirdiğini söyleyen Ayşegül, 13 yaşındayken, kendisini evlat edinen annesinin sağlık problemleri nedeniyle yeniden Çocuk Esirgeme Kurumu'na bırakıldı. Lise eğitiminin ardından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tekstil Teknolojisi Yüksek Okulu'nu kazanan Ayşegül Elhakan, kendisini evlat edinen annesi ile yıllar sonra tekrar görüşmeye başladı.

İkinci kez terk edildiğini düşünmenin, kendisinde travma yarattığını söyleyen Ayşegül Elhakan, '13 yıl onlarla yaşadım. Sağlık sebeplerinden dolayı koruma kararıyla tekrar yurda verildim. Ben o çocuk aklımla, beni terk ettiklerini, bıraktıklarını düşünerek, uzun bir süre geçirdim dedi.

Elhakan, 'Üniversiteyi kazandığımda, beni evlat edinen annemle tekrar irtibata geçtik. Onun bana söylediği şey, 'Bak kendi başına bir şeyler başarabiliyormuşsun. Bunu kanıtladın' oldu. Kendisiyle daha sonra tekrar görüşmeye başladık. Devlet memuru olarak atandığım zaman yine aynı şekilde beni ağlayarak aradı. 'İmkanı olmayan çocuk, daha başarılı olur' derler. Doğru mu bilmiyorum ama bende biraz öyle oldu diye konuştu.

BİYOLOJİK ANNESİNİ BULDU

2013 yılında katıldığı bir televizyon programı ile biyolojik annesine ulaşan ancak beklediği yakınlığı göremediğini söyleyen Ayşegül, o anları şu sözlerle anlattı

'Programda annemi bulduktan sonra, şok yaşadım aslında. İnsan yıllar sonra annesini gördüğü zaman, bulduğu zaman bir duygusallık bekliyor. Aslında annelik bekliyor. Ben bunların hiçbirini yaşayamadım. Bebeklik fotoğrafım kendisine gösterildiği zaman, yüzünde bir mimik aradım. Duygulanmasını, 'bu benim kızım' demesini bekledim. Hiçbirini bulamadım. Programdan sonra da iletişim kuramadık, yapamadık. Ben çabaladım aslında, sonrasında da uğraştım.

'BİYOLOJİK ANNEM GİBİ BİR ANNE OLMAKTAN KORKTUM'

Ayşegül, biyolojik annesinin, babası olduğunu söylediği kişiye de ulaştı. Ancak, DNA testiyle bu kişinin babası olmadığını öğrendi. Biyolojik babasının kim olduğunu öğrenemeyen Ayşegül, üniversitedeyken tanıştığı Kadir Elhakan ile 5 yıl önce, 2017 yılında evlendi. Eşi, hemen çocuk sahibi olmak istese de terk edilen bir çocuk olarak yaşadığı travma nedeniyle, uzun bir süre buna cesaret edemediğini söyleyen Ayşegül Elhakan, 'Böyle bir anne figürü karşınızda olunca, 'Ben de mi böyle bir anne olacağım' dedim. 'Kan çeker' dediklerini yaşadım. O benim annem. Bir annelik görmedim ama yine de insan korkuyor. Bu korkuyu çok yaşadım. Eşimle evlendikten sonra kendisi hemen çocuk istedi. Ama ben korkumdan dolayı, 2 sene cesaret edemedim dedi.

'GEREKİRSE DİLENİRİM AMA ÇOCUĞUMA BAKARIM'

2021 yılında kızı Liya Alin'i kucağına alan Ayşegül Elhakan, yaşadıklarını gözyaşları içinde şöyle anlattı

'Hamile olduğumu öğrendiğimde çok mutlu oldum. Kızıma her gün notlar yazdım. Kucağıma aldığım zaman 'Bu nasıl bırakılır' dedim. Elinizde sizden bir mucize var. Bırakılması imkansız. Beni nasıl bırakabilmiş. Daha doğmadan bırakmaya karar vermiş. Ekonomik imkanlar, psikolojik sorunlar denebilir belki ama benlik bir şey değil. Ben yapamam. Bu cümleyi de çok net söylüyorum. Bir gün gerçekten ekonomik imkanım olmazsa, gerekirse dilenirim yine o çocuğa bakarım. Annem bana her zaman doğurmanın değil, hamurunu yoğurmanın önemli olduğunu söyledi. Ben bunu öğrendiğimde 6 yaşındaydım. Doğurmak bir insanı anne yapmaz. Siz kanınızdan olmayan bir insana annelik yapabiliyorsanız, zaten anne olmuşsunuz demektir. Allah bana çok şükür anne olmayı nasip etti. İstiyorum ki kızım da annesi gibi güçlü olsun. Kızımın da güçlü bir birey olmasını istiyorum.

'BU KİTAP, BİR KADININ BAŞARI HİKAYESİ'

Devlet memuru olarak atanan ve şimdi 14 aylık bir kız çocuk annesi olan Ayşegül Elhakan, özellikle Çocuk Esirgeme Kurumlarındaki kız çocuklarına örnek olması için, hayatını kaleme aldığı ve 'Ben Olmadan Önce' adını verdiği kitabını yazdı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde, yurtta kalan kız çocuklarına atfettiği kitabını piyasaya süren Elhakan, 'İnsanlara kılavuz olmasını istediğim bir hikaye olduğu için kitaba dönüştürdüm. Özellikle yurtta kalan çocuklara bir şeyler katabileceğini düşünüyorum. Ortada bir başarı var, bir kadının başarısı var. Bugün bir anne olmayı, bir aile olmayı başarabilmiş bir kadının hikayesi var. Yurtta kalan çocuklarda hayata 1- 0 yenik başlama düşüncesi oluyor. Aile yok, sevgi yönünden eksik büyüyorlar. Bu yüzden geleceğe yönelik kaygıları oluyor. Bunu ben de yaşadım. O, 1- 0'ı siz artıya çevirebilirsiniz. Ne kadar sıkıntı çekerlerse çeksinler, okumayı hiçbir zaman bırakmasınlar. Bir kadın için, bir kız çocuğu için okumak çok önemli. Bunları yaşadığım için ben bugün Ayşegül'üm. Bunları yaşamasaydım, bu Ayşegül olamayacaktım. Geçmiş tamamen kapandı. Kendimi anne olmaya hazır hissettim. O şekilde ben oldum. O yüzden adı 'Ben Olmadan Önce?. Her çocuk bir umuttur. Ben bunlardan sadece biriyim diye konuştu.

29 yılını, 4 yılda yazdığı 323 sayfaya sığdıran Ayşegül Elhakan'ın, en büyük destekçisi olduğunu söylediği eşi Kadir Elhakan ise, 'Zorlu süreçlerden geçtik, ama birlikte bu süreci atlatarak yuva kurduk ve güzel bir çocuğumuz oldu. Ayşegül'ü çok sevdim ve ona aşık oldum. Ayşegül, zorluklardan geçtiği için çok iyi bir anne. Kızına o zorlukları hissettirmemeye çalışan bir anne. Çok güzel bir bağ kurdular. Mükemmel bir anne ifadelerini kullandı.

ÇOCUKKEN İKİ KEZ TERK EDİLEN AYŞEGÜL, YAŞAMINI KİTAPLAŞTIRDI \'BEN OLMADAN ÖNCE\'
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ÇOCUKKEN İKİ KEZ TERK EDİLEN AYŞEGÜL, YAŞAMINI KİTAPLAŞTIRDI 'BEN OLMADAN ÖNCE' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.


Advertisement