Çocuklar Hatalı Sürücüleri "Kırmızı Düdükle" Uyaracak - Son Dakika
Kültür Sanat

Çocuklar Hatalı Sürücüleri "Kırmızı Düdükle" Uyaracak

Çocuklar Hatalı Sürücüleri "Kırmızı Düdükle" Uyaracak

Muğla'da, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı iş birliğiyle başlatılan "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında Muğla Valisi Esengül Civelek ve beraberindeki heyet, çocuklara kırmızı düdük, tişört, şapka ve...

17.08.2018 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı iş birliğiyle başlatılan "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında Muğla Valisi Esengül Civelek ve beraberindeki heyet, çocuklara kırmızı düdük, tişört, şapka ve broşür dağıttı.

Proje kapsamında Muğla- Aydın karayolunda uygulama yapan trafik polislerini, Muğla Valisi Esengül Civelek, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel'in de olduğu heyet ziyaret etti.

Vali Civelek, durdurdukları araçlardaki çocuklara kırmızı düdük, tişört ve şapka dağıtılırken, ailelere proje hakkında bilgi verdi.

Vali Civelek, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramlarda trafik yoğunluğu nedeniyle artan kazaları önleyebilmek, trafik kazalarını en aza indirebilmek için il genelinde trafik düzeni ve güvenliğine yönelik tedbirleri en üst seviyeye çıkarttıklarını söyledi.

Denetimlerin artırıldığını, dronla ve helikopterlerle de havadan denetim yaptıklarını ifade eden Civelek, "İçişleri Bakanlığımız tarafından hatalı sürücüye 'kırmızı düdük kampanyası' başlatıldı. Bu kampanya çerçevesinde, trafik ekiplerimiz yollarda kontrol ettikleri araç içerisinde bulunan çocuklarımıza kırmızı düdük, tişört, şapka, görev kartı ve broşür dağıtacaklar." diye konuştu.

Çocukların, ailelerinin birer trafik polisi olacağına dikkati çeken Civelek, şöyle konuştu:

"Çocuklar seyir halince araçta hatalı sollama, aşırı hız, emniyet kemerini takmama ve cep telefonu kullanma gibi kuralları ihlal eden anne ve babalarını uyaracaklar. Bu kampanya trafik kurallarını ve uyarılarına riayet etmemiz sorumluluğu konusunda çocuklarımızda bir bilinç oluşturacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çocuklar Hatalı Sürücüleri 'Kırmızı Düdükle' Uyaracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement