Çocuklar, Hayran Oldukları Dünyayı Keşfedecek - Son Dakika
Güncel

Çocuklar, Hayran Oldukları Dünyayı Keşfedecek

Çocuklar, Hayran Oldukları Dünyayı Keşfedecek

abm Yayınevi'nin yeni serisi Yaşamın Abecesi, ilk kitabı Dinozorun Abecesi ile çocukları dinozorların eski zamanlardaki gizemli hayatına davet ediyor.

03.04.2018 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazar Sima Özkan'ın kaleminden çıkan kitap, yetenekli çizer Burak Dak'ın resmettiği dünyayla görsel bir şölene dönüşüyor.

Dinozorlar, bir zamanlar dünyanın adeta hakimiydi. Nesilleri 65 milyon yıl önce tükenmiş ve tarih sayfalarında yerlerini almış olsalar da, hala onlarla ilgili merak ettiğimiz birçok şey var. Çocukların hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştirmeyi hedefleyen abm Yayınevi'nin yeni kitabı Dinozorun Abecesi ile minik gözler, devasa boyutlardaki dinozorların güçlerini mercek altına alabilecek. Yaşamın Abecesi serisinin yatay tasarıma sahip bu ilk kitabında, dinozorların nasıl yaşadıklarıyla ilgili bilinenleri öğrenip bilinmeyenleri resimler eşliğinde hayal etmek, türlerini ezberleyip farklarını öğrenmek, Ankylosaurus, Herrerasaurus, Diplodocus, Lambeosaurus ve daha fazlası arasından en sevdikleri dinozorları insanlara anlatmak minikler için bambaşka bir yolculuk olacak.

Adeta bir genel kültür hazinesi olan Dinozorun Abecesi tarih, coğrafya, biyoloji, jeoloji, paleontoloji gibi alanlarda da pek çok bilgiyi hem çocuklara hem ebeveynlere keyifli bir deneyimle sunuyor. Çevirmenliği, editörlüğü ve yirmiden fazla kitabı ile çocuk edebiyatındaki yerini sağlamlaştıran Sima Özkan'ın kalemiyle gizemli dinozorlar, samimi ve eğlenceli karakterlere dönüşürken Burak Dak'ın özenle yaratılmış, rengarenk çizimleriyle de adeta can buluyor. İçine girince bir an bile sıkılmayacağınız bu büyüleyici dünyayı keşfetmeye hazır mısınız?

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuklar, Hayran Oldukları Dünyayı Keşfedecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement