Çocuklar Hazreti Peygamberin Hayatını Okuyacak - Son Dakika
Yerel

Çocuklar Hazreti Peygamberin Hayatını Okuyacak

Okudukları kitaplardan sınava tabi tutulacak öğrencilerden ilk 10'a girenler ödüllendirilecek.

28.03.2014 16:45  Güncelleme: 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suşehri Hürriyet İlkokulu tarafından hazırlanan proje kapsamında öğrencilerin, Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan kitaplar okuyacağı bildirildi.

Okul Müdürü Yalçın Akyol, yaptığı açıklamada, hayata geçirmeye başladıkları Peygamberimi Seviyorum adlı projeye ilçe merkezi ve köylerdeki ilkokulların da dahil edildiğini belirterek, "İlçemiz genelinde eğitimlerini sürdüren 3 ve 4. sınıflardaki toplam 650 öğrenciye hitap eden projemizdeki amaç, kitap okuma sevgisini ve alışkanlığını kazandırmak, bu vesileyle çocuklarımızın edinmesi gereken milli ve dini değerleri öğretmektir. Toplamda 2 bin lira maliyeti olan projemizde 3. sınıflar için Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından 'Peygamberimi Öğreniyorum' isimli 80 sayfalık, 4. sınıflar içinse yine Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından 'Peygamberim' adlı 134 sayfalık kitabı tüm bu okullardaki öğrencilerimize dağıttık" dedi.

Öğrencilerin uygulama takvimine göre dağıtılan kitapları okumalarının sağlanacağını kaydeden Akyol, "Bu süre sonunda öğrenciler, kitapların içeriğine uygun olarak hazırlanan sorularla sınava tabi tutulacak. Bu sınav, her okulun kendi bünyesinde 28 Nisan 2014 Pazartesi günü, aynı saatte yapılacak. Sınav sonuçlarına göre, dereceye giren 3 ve 4. sınıflardan ilk 10'a giren öğrenciye 30 Nisan 2014 Çarşamba günü düzenlenecek olan ödül töreninde hediyeleri verilecek" diye konuştu. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çocuklar Hazreti Peygamberin Hayatını Okuyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement