Çocuklar İçin Masal Tadında İstanbul Kitapları - Son Dakika
Güncel

Çocuklar İçin Masal Tadında İstanbul Kitapları

Çocuklar İçin Masal Tadında İstanbul Kitapları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, yeni eğitim ve öğretim döneminde kentin tarihi ve doğal güzelliklerini masal tadında anlatan 4 çocuk kitabı yayımladı.

12.09.2012 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, yeni eğitim ve öğretim döneminde kentin tarihi ve doğal güzelliklerini masal tadında anlatan 4 çocuk kitabı yayımladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Salih Zengin'in yazdığı ve Cem Kızıltuğ'un resimlediği 4 kitapta İstanbul, masalsı ve eğlenceli bir dille tanıtılıyor.

Kültür AŞ Yayınları'ndan çıkan 4 kitaplık serinin ilki, "İstanbul'un Süslü Çeşmeleri" adını taşıyor. Neredeyse her semtte bir sanat eseri gibi inşa edilmiş çeşmeleri 2 güvercinin gözünden tanıyacak çocuklar, maceralı bir masala dalarak, İstanbul'un önemli çeşmelerini öğrenecek.

"İstanbul'un Narin Sarayları" adlı kitap da kenti süsleyen tarihi güzelliklerin başında gelen önemli saraylar anlatılıyor. Bir kedi ile farenin dostluğunda gezilen saraylar ve yer altındaki tünellerde devam eden macerayla renklenen kitap, birçok tarihi bilgiyi küçük okurlara aktarıyor.

İstanbul'un park ve bahçelerinde bulunan ağaçlar ise "İstanbul'un Masal Ağaçları" kitabında bir araya geliyor. Küçük bir sincabın toprağa bir ceviz gömme macerasıyla açılan kitap, masalsı diliyle çocuklara bilmedikleri birçok ağacın yanında park ve koruların isimlerini de öğretecek.

Serinin son kitabı olan "İstanbul'un Prens Adaları" kitabı da Adalar'a 2 martı ile açılıyor. Doğal güzelliklerinin yanında tarihi kimlikleriyle de İstanbullular'ı kendine çeken ve eskiden beri "Prens Adaları" diye isimlendirilen Adalar'ı 2 martı eşliğinde dolaşan çocuklar, İstanbul'u çevreleyen güzellikleri de keşfedecek.

Muhabir: Yıldız Taşdelen Erli/ Nurhan Çorlu

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çocuklar İçin Masal Tadında İstanbul Kitapları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement