Çocuklar Kendi Oyuncaklarını Yaptı - Son Dakika
Kültür Sanat

Çocuklar Kendi Oyuncaklarını Yaptı

Bodrum ilçesinde düzenlenen etkinlikte, öğrenciler geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı oyuncakları tanıttı.

10.05.2016 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum ilçesinde düzenlenen etkinlikte, öğrenciler geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı oyuncakları tanıttı.

Bodrum Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi işbirliğinde ilçede, "Kendi oyuncağını kendin yap" etkinliği düzenledi.

Bodrum Şehir Stadında gerçekleştirilen ve şenlik havasında geçen etkinlikte, öğrencilerin atık malzemelerin yanı sıra ahşap, plastik ve demirden ürettiği eski tip oyuncaklar oldukça ilgi gördü. Kaymakam Mehmet Gödekmerdan'ın da katıldığı etkinlikte, dans gösterileri de sahnelendi.

Gödekmerdan, etkinliğin açılışının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, şenlikte değişik oyuncakların yer aldığını söyledi. Amaçlarının çocukları farklı alanlara yönlendirmek olduğuna dikkati çeken Gödekmerdan, "Çocuklarımızı obeziteden kurtarıp, hareketli oyunlar oynamaya sevk etmek istiyoruz. Kendi oyuncağını kendilerinin yapmalarını teşvik etmek istiyoruz." dedi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türk Dünyası Oyun ve Oyuncakları Araştırmaları Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bay da üniversite olarak projeye destek verdiklerini ifade etti.

Bay, 2014 yılında Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Projesi'yle başladıkları çalışmalarına, uluslararası anlamda devam ettiklerini anlatarak, "4-7 Ekim'de Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Kurultayı'nı gerçekleştireceğiz. Kurultaya Bodrum Milli Eğitim Müdürlüğü de katılacak." diye konuştu.

Kurultayda çocuk oyuncaklarının akademik ortama taşınmasını amaçladıklarına da değinen Bay, şunları söyledi:

"Bu projeyi tüm Türk dünyasına yayıyoruz. 32 ülke ve bölgeye alan taraması çerçevesinde gezilerimiz oluyor. Çocuğun hayatının yüzde 80'i oyuncak. Çocuk oyun ve oyuncakla öğrenir ve kültürlenir. Milli kimliğin inşasında oyun ve oyuncağın çok önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz."

Etkinliğe tahtadan ve geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı araçla katılan 13 yaşındaki Yılmaz Batan da eski model oyuncakları çok sevdiğini belirterek, "Babamın evde kullandığı aletleriyle atık tahtaları kullanarak 4 günde araç yaptım. Eski oyuncaklar benim için çok önemli." diye konuştu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek
    17:20 Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek

    Burhaniye Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşku ile kutlanması için çeşitli etkinlikler planlandı. 23 Nisan Salı günü ilçede üç farklı noktada 'Çocuk Şenliği' düzenlenecek. Etkinlikler dahilinde çocuklar satranç turnuvasından tiyatroya, uçurtma şenliğinden gösterilere kadar birçok aktivite ile bayramlarını dolu dolu yaşayacaklar.

  • Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı
    17:12 Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı

    Umay Kadın Sesleri Korosu ve ZibziArt orkestrasıyla birlikte sahne alan Gülcan Köseoğlu, unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konser, zengin repertuarı ve renkli sahne performansıyla izleyicileri büyüledi. İş, sanat ve sosyal yaşam dünyasından birçok seçkin ismin katıldığı etkinlik, işitme engelli çocuklara destek olma adına önemli bir adım olarak kaydedildi.

  • Samsun'da Turizm Haftası'nda Atatürk Resimleri Sergisi
    16:49 Samsun'da Turizm Haftası'nda Atatürk Resimleri Sergisi

    Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Atatürk Resimleri Sergisi'nde, Atatürk'ün hayatına dair 68 fotoğraf yer alıyor. Sergi, Atatürk Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi'nde 23 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Antep İşi Nakışı UNESCO'ya aday gösterildi
    16:39 Antep İşi Nakışı UNESCO'ya aday gösterildi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Antep İşi Nakışı'nın UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmesi için çalışmalar yapılıyor.

  • Filografi Sanatçısı Ümmühan Gürbüz ve Öğrencilerinin Eserlerinden Oluşan 'Mühür' Sergisi İstanbul'da Açıldı
    16:34 Filografi Sanatçısı Ümmühan Gürbüz ve Öğrencilerinin Eserlerinden Oluşan 'Mühür' Sergisi İstanbul'da Açıldı

    Filografi sanatçısı Ümmühan Gürbüz ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan 'Mühür' sergisi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yeni Camii Hünkar Kasrı'nda sanatseverlerle buluştu. Sergide, geleneksel ve modern eserlerin yer aldığı belirtilirken, serginin 30 Nisan'a kadar açık olacağı ifade edildi.

  • Erzurum'da Turizm Haftası kapsamında yöresel lezzetler tanıtıldı
    16:14 Erzurum'da Turizm Haftası kapsamında yöresel lezzetler tanıtıldı

    Erzurum'da düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Yakutiye Medresesi önünde asırlık yöresel lezzetler tanıtıldı. Vatandaşlara demir tatlısı, kadayıf dolması ve ayran aşı ikram edildi. Turizm Haftası'nın önemine değinen TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Nuh Şenol, turizmin bacasız fabrika olduğunu vurguladı. Erzurum'un tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımıyla turizm potansiyelinin arttığı belirtildi.

  • Çinli Yetkililer Manhattan'da İade Edilen 38 Kültürel Eseri Teslim Aldı
    16:08 Çinli Yetkililer Manhattan'da İade Edilen 38 Kültürel Eseri Teslim Aldı

    Çinli yetkililer, Manhattan Bölge Savcılığı tarafından Çarşamba günü iade edilen 38 kültürel eseri teslim aldı. Bu eserlerin iadesi, kültürel mirasın korunması ve uluslararası işbirliğinin önemini vurgulamaktadır.

  • Ordu Valisi Muammer Erol, Açık Hava Basın Müzesi ve Rüsumat No: 4 Gemisi Müzesi'ni ziyaret etti
    15:39 Ordu Valisi Muammer Erol, Açık Hava Basın Müzesi ve Rüsumat No: 4 Gemisi Müzesi'ni ziyaret etti

    Ordu Valisi Muammer Erol, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Bilal Köyden Açık Hava Basın Müzesi ve Rüsumat No: 4 Gemisi Müzesi'ni ziyaret etti. Açık Hava Basın Müzesi'nde Türkiye'deki ilk köy gazetesinin basıldığı tarihi anlatılırken, Rüsumat No: 4 Gemisi Müzesi ise Ordu'nun Kurtuluş Savaşı'ndaki kahramanlık destanını anlatıyor.

  • Burdur'daki Kibyra Antik Kenti'nde 2000 yıllık Medusa mozaiği ziyarete açıldı
    15:09 Burdur'daki Kibyra Antik Kenti'nde 2000 yıllık Medusa mozaiği ziyarete açıldı

    Burdur'un Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti'nde bulunan ve kış aylarında kapatılan 2000 yıllık Medusa mozaiği, yeniden ziyarete açıldı. Mozaiğin, hava şartlarından korunması için uzmanlar tarafından kapatıldığı belirtilirken, 2024 yaz sezonuna kadar ziyaretçilere açık olacağı ifade edildi. Medusa mozaiği, dünyada benzerinin bulunmadığı nadir antik eserler arasında yer alıyor.

  • Çorum'da
    15:07 Çorum'da "Çiğdem Aşı ve Geleneksel Çocuk Oyunları Etkinliği" düzenlendi

    Çorum'da kökeni Hititlere dayandığı düşünülen Çiğdem Aşı Şenliği düzenlendi. Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin yaşatılıp gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla 'Çiğdem Aşı ve Geleneksel Çocuk Oyunları Etkinliği' gerçekleştirildi. Etkinlikte çocuklar yöresel çocuk oyunları oynadı ve çiğdem aşı ikram edildi.

  • Köy Enstitüleri ve Spor Söyleşileri 3 Düzenlendi
    14:45 Köy Enstitüleri ve Spor Söyleşileri 3 Düzenlendi

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Köy Enstitüleri ve Spor Söyleşileri 3 etkinliğinde Prof. Dr. F. Pervin Bilir konuşma yaptı. Konuşmada, Köy Enstitülerinde beden eğitimi ve spor etkinliklerinin değerlendirilmesi ele alındı.


Advertisement