Çocuklar Masal Kahramanlarıyla Eğlenecek - Son Dakika
Yerel

Çocuklar Masal Kahramanlarıyla Eğlenecek

Çukurova Belediyesi tarafından yaptırılan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi üzerine organlarıyla 3 kişiye hayat veren Ali Utku Yücel’in adını taşıyan Mavi Çocuk Ali Utku Yücel Parkı, masal kahramanlarının figürleriyle donatılıyor.

15.01.2014 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Belediyesi tarafından yaptırılan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi üzerine organlarıyla 3 kişiye hayat veren Ali Utku Yücel'in adını taşıyan Mavi Çocuk Ali Utku Yücel Parkı, masal kahramanlarının figürleriyle donatılıyor.

Çukurova Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Yıldıray Arıkan, Yurt Mahallesi Mahfesığmaz Postanesi yakınlarında yaklaşık 10 bin metrekare büyüklüğünde yaptırdıkları çocuk parkında, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Keloğlan, Hacivat ve Karagöz, Kül Kedisi, Pinokyo gibi birçok masal kahramanları figürünün yer alacağını belirtti.

Parka, belediye meclis kararıyla bir süre önce beynindeki tümör nedeniyle ameliyat edildiği hastanede hayatını kaybederek organlarıyla 3 kişiye hayat veren Ali Utku Yücel'in adını verdiklerini anımsatan Arıkan, parktaki çalışmaların hızla devam ettiğini ifade etti.

Arıkan, Ali Utku Yücel'in ölümünden büyük üzüntü duyduklarını bildirerek, şunları kaydetti:

"Ali Utku'nun adını yaşatmak istedik. Ancak o küçücük bedeniyle 3 kişiye daha hayat verip adını ölümsüzleştirmiş oldu. Yakın bir zamanda hizmete açılacak park Ali Utku'nun adına yakışır bir park olacak. Masal kahramanlarıyla donattığımız parkta çocuklarımız güzel vakit geçirebilecek. Parkta dinlenme alanları, süs havuzları, su değirmeni ve kamelyalar da olacak." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çocuklar Masal Kahramanlarıyla Eğlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement