Çocuklar Oyunlarını Dünyanın Merkezinde Oynadı - Son Dakika
Yaşam

Çocuklar Oyunlarını Dünyanın Merkezinde Oynadı

Çocuklar Oyunlarını Dünyanın Merkezinde Oynadı

Sivrihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde Marmara Üniversitesi ve Hasan Karacalar İlkokulu iş birliğiyle ’Sivrihisar 1.Dünya Oyun Oynama Günü Etkinlikleri’ gerçekleştirildi.

05.06.2018 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivrihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde Marmara Üniversitesi ve Hasan Karacalar İlkokulu iş birliğiyle 'Sivrihisar 1.Dünya Oyun Oynama Günü Etkinlikleri' gerçekleştirildi.

İlk gününde düzenlenen panel ile açılışı yapılan Dünya Oyun Oynama Günü Etkinlikleri uygulamalı aktivitelerle devam etti. Sivrihisar Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Sivrihisar Milli Eğitim Müdürü Eyyüp MUTLU ve şube müdürleri etkinliğe katılarak çocuklarla oyun oynayarak zaman geçirdi. Çocukların bilgisayar ve telefon oyunlarını oynamaları yerine unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarına yönelmesinin amaçlandığı etkinlik Nasrettin Hoca Parkında düzenlendi. Hasan Karacalar İlkokulunda eğitim gören 263 öğrenci 2 grup halinde parkta oluşturulan 14 farklı oyun alanında 'mangala, satranç, körebe, yakan top, sandalye kapmaca, istop, ebelemece, saklambaç, yerden yüksek, ip atlama, halat çekme, seksek, çuval yarışı, mendil kapmaca, köşe kapmaca, topaç, çember çevirme, futbol, basketbol, voleybol, turna kuşu ve leylek origami yapımı, met oyunu gibi oyunlar oynandı.

Dünya Oyun Oynama Günü Türkiye Koordinatörü ve Uluslararası Oyuncak Kütüphanesi Birliği (ITLA) üyesi ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Işık Kamaraj'ın ekibindeki eğitimcilerle birlikte Hasan Karacalar İlkokulu öğretmenlerinin de bulunduğu etkinlikte bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Mutlu, "Sivrihisar 1. Dünya Oyun Oynama Günü" etkinlikleriyle insanların içindeki çocuğu tekrar canlandırmak istedik ve bugünü 28-29 Mayıs 2018 tarihleri arasındaki etkinliklerimizle, Dünyanın Merkezi Sivrihisar'da kutlamış bulunduk" şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı Dr. Erdinç Yılmaz ise konuşmasında "Gelecek yıl ikincisini daha kapsamlı etkinliklerle kutlamayı temenni ediyor ve o güne kadar oyun oynamaya devam etmenizi diliyoruz.28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günümüz kutlu olsun" ifadelerine yer verdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Çocuklar Oyunlarını Dünyanın Merkezinde Oynadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.


Advertisement