Çocuklar Tarımla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Çocuklar Tarımla Buluştu

Çocuklar Tarımla Buluştu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından 2010 yılında Ankara’da başlayan ve bu yıl 81 ilde uygulanan Lider Çocuk Tarım Kampı sona erdi.

20.06.2014 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından 2010 yılında Ankara'da başlayan ve bu yıl 81 ilde uygulanan Lider Çocuk Tarım Kampı sona erdi.

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğiyle uygulanan Lider Çocuk Tarım Kampı'na Antalya'nın farklı bölgelerinden 20 ilkokul öğrencisi ve öğretmenleri katıldı.

Tarımın insanoğlunun hayatındaki en önemli unsur olduğuna işaret eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı; "İnsanoğlu için doğru ve güvenilir gıda ile beslenmek giderek artan önem kazanmış durumda. Tarım bu nedenle çok önemli. Çocuklarımız bu kamp sayesinde seraları, narenciye bahçelerini, balık üretim tesisini gezdiler. Tarımsal ürünlerin hangi ortamlarda yetiştirildiğini, tükettiğimiz ürünlerin hangi süreçlerden geçerek sofralarımıza geldiğini görmüş oldular" diye konuştu.

Kampın hem öğretici hem eğitici olduğunu aktaran Dallı, kamp ile çocuklara doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmanın, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermenin amaçlandığını kaydetti. Kampın genişletilerek uygulanabileceğine işaret eden Dallı, ilerleyen dönemlerde daha geniş katılımlı olarak yapmayı planladıklarını söyledi.

Beş gün süren kamp boyunca çocuklar gıda ve tarım firmaları ile çeşitli kurum ve tesisleri gezerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Kampın son günü kendileri için düzenlenen animasyon gösterisi ile eğlenen öğrencilere Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu ve İl Müdürü Ahmet Dallı tarafından katılım belgesi verildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuklar Tarımla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement