Çocuklar Tiyatroya Doyacak - Son Dakika
Güncel

Çocuklar Tiyatroya Doyacak

Çocuklar Tiyatroya Doyacak

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 6 bölgesinde 2'si yeni toplam 13 oyunu çocuklarla buluşturuyor.

27.01.2014 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 6 bölgesinde 2'si yeni toplam 13 oyunu çocuklarla buluşturuyor. Yarıyıl tatilinde çocuklara keyifli anlar yaşatmayı amaçlayan Devlet Tiyatroları "Nereye Koşuyorsun Böyle Minik Tay" ve "Yaşlı Kuklacı" oyunlarını çocuklar için ilk kez sahneleyecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Devlet Tiyatroları repertuvarında bulunan "Üç Şehzade", "Karlar Kraliçesi", "Keloğlan Keleşoğlan", "Canlanan Masallar", "Sırça Köşk" ve "Neşesaçan" oyunları çocuklara sanatın büyülü dünyasında eğlence dolu anlar yaşatacak.

Devlet Tiyatroları sergilediği çocuk oyunlarında, çocuklara tiyatro sevgisini aşılamanın yanı sıra, onların kültürel ve kişisel gelişimine de katkıda bulunmayı hedefliyor. Devlet Tiyatroları'nın yarıyıl program çerçevesi şu şekilde:

Ankara Devlet Tiyatrosu; Ulviye Karaca'nın yazıp yönettiği çocuk oyunu "Üç Şehzade" 2 Şubat Pazar günü Şinasi Sahnesi'nde; Hans Kristian Andersen'in yazdığı, Adrian Mitchell'in oyunlaştırdığı, Çağman Pala'nın dilimize çevirdiği ve Sabri Özmener'in yönettiği çocuk oyunu "Karlar Kraliçesi" 9 Şubat Pazar günü Küçük Tiyatro'da; Ulviye Karaca'nın yazıp yönettiği çocuk oyunu "Keloğlan Keleşoğlan" 9 Şubat Pazar günü Akün Sahnesi'nde; Fikret Terzi'nin yazıp yönettiği "Miyhavlar Tiyatrosu" 9 Şubat Pazar günü Altındağ Tiyatro Sahnesi'nde oynanacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosu;30 Ocak Perşembe günü prömiyer yapacak olan Rada Moskova'nın yazdığı, Tuğrul Çetiner'in dilimize çevirdiği ve Cezmi Gökalp'in yönettiği çocuk oyunu "Nereye Koşuyorsun Böyle Minik Tay" 31 Ocak Cuma günü ve 2 Şubat Pazar günü Küçükçekmece Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde ve 9 Şubat Pazar günü Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi Feridun Karakaya Sahnesi'nde temsil edilecek.

İzmir Devlet Tiyatrosu; Ege Işık ve Haluk Işık'ın yazdığı ve Fatih Özyiğit'in yönettiği çocuk oyunu "Harikalar Mutfağı" 28 Ocak Salı günü Narlıdere Kültür Merkezi'nde ve 31 Ocak Cuma günü Gaziemir Belediye Sahnesi'nde; Umut Uğur'un yazdığı, H. Emre Başer'in yönettiği çocuk oyunu "Canlanan Masallar" 2 ve 9 Şubat tarihlerinde Konak Sahnesi'nde oynanacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu; Ülker Köksal'ın yazdığı ve Harun Türköz'ün yönettiği çocuk oyunu "Sırça Köşk" 9 Şubat Pazar günü Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde temsil edilecek.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu; Metin Arslan'ın yazıp yönettiği çocuk oyunu "Neşesaçan" 2 ve 9 Şubat tarihlerinde Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesi'nde, Antalya Devlet Tiyatrosu; Kazım Güçlü'nün yazdığı, Mustafa Gürkan Görbil'in yönettiği çocuk oyunu "Tıngır Mıngır Ülke" 28 Ocak Salı günü ve 2,4 ve 9 Şubat tarihlerinde Haşim İşcan Kültür Merkezi Küçük Salon'da oynanacak.

Erzurum Devlet Tiyatrosu; 5 Şubat Çarşamba günü prömiyer yapacak olan Ahmet Somers'in yazdığı ve Levent Aras'ın yönettiği çocuk oyunu "Yaşlı Kuklacı" Erzurum Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde, Van Devlet Tiyatrosu; Haluk Işık'ın yazdığı, Can Ali Çalışandemir'in yönettiği çocuk oyunu "Kurşun Askerin Utancı" 2 ve 9 Şubat tarihlerinde Van Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde temsil edilecek.

Kaynak: ANKA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement