Çocuklar Vadofone Akıllı Köy'de Tarımı Öğrendi - Son Dakika
Güncel

Çocuklar Vadofone Akıllı Köy'de Tarımı Öğrendi

AYDIN'ın Koçarlı ilçesindeki 80 dönüm arazi üzerine 3 yıl önce GSM firması Vadofone sponsorluğunda ve bir şirketin önderliğinde kurulan akıllı köy, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) bünyesinde eğitim gören 16 çocuğu ağırladı.

08.08.2018 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN'ın Koçarlı ilçesindeki 80 dönüm arazi üzerine 3 yıl önce GSM firması Vadofone sponsorluğunda ve bir şirketin önderliğinde kurulan akıllı köy, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) bünyesinde eğitim gören 16 çocuğu ağırladı. Çeşitli illerden gelen çocuklar, salça ve peynir yapımını öğrendi; adaçayı topladı. Çocuklar akıllı köyde bir hafta boyunca doğayla iç içe yaşadı.

Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları, Vadofone Akıllı Köy'de bir haftalık kampta ağırlandı. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü misafirhanesinde kalan öğrenciler, gündüzleri akıllı köyde öğretmenleri ve ziraat mühendisleri eşliğinde tarımı uygulamalı öğrendi. Sırasıyla Kasaplar Köyü'ndeki evlere de giden çocuklar, burada yaşayan ailelerden salça, peynir gibi ürünlerin yapılışını öğrendi. Ayrıca adaçayı hasadına katıldı. Geçen perşembe günü Aydın'a gelen çocuklar, bugün kentten ayrılarak ailelerinin yanına dönmek üzere yola çıktı.

GÜZEL BİR KAMP DÖNEMİ GEÇİRDİLER

Organizasyonu gerçekleştiren şirketin Genel Müdürü Coşkun Yıldırım, Çocukları doğayla ve Ege Bölgesi'yle tanıştırmak, tarım bilincini geliştirmek anlamında işbirliği yaptık. Çocuklarla ilk kez; konaklamalı bir çalışmamız oldu. Bir haftalık bir programdı. Bu programın içinde sadece tarımsal eğitimler yok. Su bilinciyle ilgili eğitimler verdik. Tarım ve doğayla ilgili eğitimleri verdik. Çocuklar denize gitti ve çok güzel bir kamp geçirdik. İnşallah bundan sonra yeni grupları da bekliyoruz. Çocuklar ortamı görünce, ayrılmak istemiyorlar. Hatta 'anne ve babalarımız da gelsin' diyorlar. Bu bizim için çok sevindiricidir dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN GÜZEL BİR TATİL OLDU

TÜRÇEV Eğitmeni Nuray Ertürk ise, Bu vesileyle çocuklar, sorumluluklarını bilerek hayatı da yavaş yavaş öğreniyorlar. Şu an burada bulunan 16 öğrencimiz İstanbul, Ankara, Sinop'un Boyabat ve Samsun'un Vezirköprü ilçelerinden geldi. Amacımız diğer illerdeki çocukların birbirleriyle kaynaşması. Kişisel gelişimlerinin artması ve uygulamalı olarak yaptıklarıyla becerilerinin artması sağlanıyor dedi.

TARIM KAMPINDAN MUTLU DÖNECEKLER

Bir haftalık tarım kampında oldukça mutlu olan çocuklardan Melike Çakmak, 1 haftadır buradayız. Peynirin nasıl yapıldığını öğrendim. Salça yaptık. Çok güzel oyunlar oynayarak etkinlikler yaptık. 1 hafta boyunca burada doğayla iç içeydik dedi. Çocuklardan Cemray Bilgin, Burada çok sayıda bitkinin yetiştiğini öğrendik. Kivi ile muzun yetişmediğini öğrendim. Zeytinin nasıl toplandığını gördüm dedi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuklar Vadofone Akıllı Köy'de Tarımı Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement