Çocuklar, 'Zarifoğlu' ile Gülümsedi - Son Dakika
Yerel

Çocuklar, 'Zarifoğlu' ile Gülümsedi

Çocuklar, \'Zarifoğlu\' ile Gülümsedi

TYB Konşa Şubesi tarafından "Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği" düzenlendi.

08.06.2014 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği" İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirildi.

Karaman Cihit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Beyaz Bulut Dergi ekibi, çocuklar ve çok sayıda kişinin katıldığı şenlikte şairin şiirleri okundu. Renkli görüntülere sahne olan programda, Cahit Zarifoğlu'nun Küçük Şehzade isimli kitabı ile Beyaz Bulut dergisinin 'Cahit Zarifoğlu Özel Sayısı' tüm katılımcılara dağıtılırken, çocuklar iğneye ip geçirmece oyunu oynayarak yarıştı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıban, TYB Konya Şubesi'ni Cahit Zarifoğlu adına gerçekleştirilen bu anlamlı etkinliği devam ettirmesinden dolayı tebrik etti. TYB Konya Şubesi yönetim kurulu üyeleri Osman Bozdemir ve Vural Kaya, şenlikte bir konuşma yaptı.

Bozdemir, ilkini 2004 yılında düzenledikleri şenliğin şimdi 10 yaşında olduğunu belirterek, "Amacımız merhum Cahit Zarifoğlu'nun adını ve hatırası yeni nesillere duyurmak, tanıtmak. Bu 10 yıllık zaman zarfı içinde organizasyonumuza katılan çocuklarımız Zarifoğlu'nun anısına masallar, şiirler okudular ve onu hatıra olarak kalplerinde yaşattılar. Organizasyonumuza destek olan Selçuklu Belediyesi'ne de teşekkür ediyoruz" dedi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çocuklar, 'Zarifoğlu' ile Gülümsedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement