Gazze'de, Filistinli çocuklarla dayanışma için bisiklet yarışı düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Gazze'de, Filistinli çocuklarla dayanışma için bisiklet yarışı düzenlendi

Gazze'nin Refah kentinde Filistinli çocuklarla dayanışma ve Filistin davasına dikkat çekmek için bisiklet yarışı yapıldı.

29.07.2021 20:41  Güncelleme: 23:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazze'nin Refah kentinde Filistinli çocuklarla dayanışma ve Filistin davasına dikkat çekmek için bisiklet yarışı yapıldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde Filistin Kadın Komiteleri Birliği tarafından düzenlenen bisiklet yarışına 10 yaş altı yaklaşık 100 Filistinli çocuk katıldı.

Bisiklet yarışı öncesinde katılımcı çocuklar, "İşgalci İsrail'i silahlandırmaya hayır", "Filistinli çocuklara güvenlik ve özgürlük" ve "İsrail'i desteklemeyi durdurun" yazılı dövizler taşıdı.

Filistin Kadın Komiteleri Birliği Refah Sorumlusu Semira Abdulalim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistinli çocuklarla dayanışma ve Filistin davasını dünyaya duyurmak için söz konusu bisiklet yarışını düzenlediklerini söyledi.

Abdulalim, Belçika'nın başkenti Brüksel, İngiltere'nin Manchester kenti ve Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de de Filistin halkıyla dayanışma için " İsrail'i silahlandırmaya hayır" ve "Filistinli çocuklara kaşı şiddete hayır" sloganlarıyla benzer yarışların düzenlendiğini belirtti.

Avrupa- Akdeniz İnsan Hakları Örgütü (Euro-Med) 2 Temmuz'da yayımladığı bir raporda, İsrail'in son saldırılarının ardından Gazze Şeridi'ndeki çocukların yüzde 91'inin psikolojik travma yaşadığını belirtmişti.

Raporda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 66 çocuğun hayatını kaybettiği, vücuduna kalıcı hasar alanlar da dahil en az 470 çocuğun yaralandığı aktarılmıştı.

İsrail'in 10 Mayıs'ta başlattığı 11 gün süren Gazze saldırılarında 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 254 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Gazze\'de, Filistinli çocuklarla dayanışma için bisiklet yarışı düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'de, Filistinli çocuklarla dayanışma için bisiklet yarışı düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement