Çocuklara Özel Abiyeleri Üreten Kadın Girişimci Ürünlerini Türkiye'nin Dört Bir Yanına Gönderiyor - Son Dakika
Kadın

Çocuklara Özel Abiyeleri Üreten Kadın Girişimci Ürünlerini Türkiye'nin Dört Bir Yanına Gönderiyor

İzmir'de çocuklara özel abiye elbiseleri tasarlayıp üreten kadın girişimci Hülya Bişirici, ürünlerini İzmir'den Türkiye'nin dört bir yanına gönderiyor. Bişirici, çocuklar için ürün satmanın daha eğlenceli olduğunu belirtirken, sektördeki yoğunluğun yavaş yavaş başladığını ifade etti. Yetişen eleman bulma konusunda sıkıntı yaşandığını söyleyen toptancı Beraattin Şahan ise İzmir'in çocuk abiyesi ve gelinliği üretiminde öncü bir şehir olduğunu vurguladı.

01.06.2023 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuklara özel abiyeleri ülkenin dört bir yanına gönderiyor

İZMİR Kadın girişimci Hülya Bişirici, sadece çocuklara özel abiye elbiseler üretiyor. Hem tasarlayıp hem de dikim yapan Bişirici, ürünlerini İzmir'den ülkenin dört bir yanına gönderiyor.

Gelinliğin başkenti İzmir'de gelinlik sezonu geç başladı. Seçimlerin sona ermesinin ardından gelinlik sektöründe yoğunluk başladı. İzmir'de sadece çocuklar için abiye elbiseler diken Hülya Bişirici, rengarenk çocuk abiyelerini Türkiye'nin çeşitli illerine ulaştırıyor.

"Çocuklar için ürün satmak daha eğlenceli"

Sektördeki yoğunluğun yavaş yavaş başladığını ifade eden Bişirici, "Geçen seneye göre sezonumuz geç açıldı. Seçimin ikinci turundan sonra yoğunlaşmaya başladık. Burada 4-14 yaş arası çocuklara özel abiye elbiseleri tasarlayıp üretiyoruz. Ayrıca garson boy üretimimiz de var. Çocuklar için ürün satmak yetişkinlere göre daha eğlenceli. Genelde renkli, kuyruklu, fiyonklu abiyeleri tercih ediyorlar. Ürünlerimizi Türkiye'deki pek çok noktaya gönderiyoruz. Bir kadın girişimci olarak hedefim, yurt dışına da ürün ihraç edip işletmemi büyütmek" diye konuştu.

"Yetişen eleman yok"

Bişirici'nin tasarladığı ürünleri yurdun dört bir yanındaki abiye firmalarına toptan olarak ulaştıran Beraattin Şahan ise "İzmir, Türkiye'deki gelinlik sektöründe başta gelen bir il. Biz ise gelinliklerin çocuklara göre olanlarını üretiyoruz. Çocuk abiyesi ve gelinliğinde de ilk akla gelen şehir İzmir'dir. Ürünlerimizi ülkenin her noktasına gönderiyoruz. Yurt dışına da iş yapmak için çalışıyoruz. Sezon bu yıl geç başladı. Geçen yıl bu zamanlarda ürün yetiştiremiyorduk" dedi. Sektördeki sıkıntıları da aktaran Şahan, "Biz dolar endeksli çalıştığımız için her şeyi dolarla alıp TL'ye çevirerek alıyoruz. Ayrıca kalifiye eleman bulma konusunda da sıkıntı var. Türk vatandaşlarından bu işi yapan çok azaldı. Yetişen eleman yok" ifadelerini kullandı.

Çocuklara Özel Abiyeleri Üreten Kadın Girişimci Ürünlerini Türkiye\'nin Dört Bir Yanına Gönderiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Kadın Çocuklara Özel Abiyeleri Üreten Kadın Girişimci Ürünlerini Türkiye'nin Dört Bir Yanına Gönderiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement