ÇOCUKLARA ÖZEL MÜZAYEDE? ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ - Son Dakika
Güncel

ÇOCUKLARA ÖZEL MÜZAYEDE? ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Akmerkez, çocuklarda sanat koleksiyonerliği bilincini geliştirmek amacı ile düzenlenen 'Çocuklara Özel Müzayede' etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

06.02.2022 10:00  Güncelleme: 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akmerkez, çocuklarda sanat koleksiyonerliği bilincini geliştirmek amacı ile düzenlenen 'Çocuklara Özel Müzayede' etkinliğine ev sahipliği yapıyor. İstanbul'da ilk kez gerçekleştirilen etkinlik ile minik ziyaretçiler, sanata karşı sevgi ve ilgilerini artırarak estetik bakış açılarını erken yaşta geliştirme imkanı buldukları bir deneyim yaşadı.

İstanbul'da ilk kez gerçekleştirilen 'Çocuklara Özel Müzayede' etkinliği ile sömestirin son günlerinde çocukları sanatla buluşturdu. Çocuklarda sanat sevgisi, koleksiyonerlik bilinci ve estetik bakış açısını erken yaşta pekiştirmek amacıyla hayata geçirilen 'Çocuklara Özel Müzayede' Akmerkez etkinlik alanında gerçekleştirildi.

TÜRKİYE'DEN 20 FARKLI SANATÇIDAN 80 ESER

RC Müzayede iş birliği ile hayata geçirilen etkinlik kapsamında Ukrayna, Gürcistan, Azerbaycan, Yunanistan ve Türkiye'den 20 farklı sanatçının 80 adet eseri minik sanatseverlerin ilgisine sunuldu. Müzayede boyunca minik misafirler beğendikleri eser için bayrak kaldırarak sanat koleksiyonerliklerine ilk adımı atma deneyimi yaşadı.

'EĞİTİCİ VE SOSYAL YÖNÜ OLAN BİR PROJE'

Etkinlikte konuşan RC Müzayede Yönetmeni Rahmi Çöğendez, 'Çocuklara özel müzayede dünyada ilk defa bizim tarafımızdan uygulanıyor. İlkini Ankara'da geçekleştirdik. Büyük bir ilgi vardı. Çocukların paylaşımcı olmaları, sanatı sevmeleri ve koleksiyoner duyguları geliştirmek için hayata geçirdiğimiz bir çalışma oldu. Dünyaca üncü sanatçılar da bu müzayedeye destek verdiler. Bu güzel projeyi İstanbul'da da insanlara sunabilmek bizim için çok keyifliydi. İlerde Anadolu'yu gezerek çocuklara sanat sevgisini aşılamaya devam edeceğiz. Çocuklar aldıklarının kıymet bilecekler ve sanatçılar hakkında bilgi sahibi olacaklar. Bu projenin hem eğitici hem de sosyal yönü var' dedi.

'ÇOCUKLARIN BOYUNA VE RUHUNA GÖRE RESİMLER YAPTIRDIM'

'Çocuklara Özel Müzayede' fikrinin nasıl oraya çıktığını anlatan Çögendez sözlerine şöyle devam etti:

'Yıllar önce altı yaşındaki bir kız çocuğu babasıyla sergimi geziyordu. Çocuk bir süre sonra 'Babacım her şey çok güzel ama benim boynum çok ağrıdı' dedi. Babası da 'Kızım bu galeriler senin boyuna göre değil' dedi. Bu olay beni böyle bir fikre zorladı. Çocukların boyuna ve ruhuna göre resimler yaptırarak sergiler yaptım. Çocuk psikologlarından eğitim alarak çocuk müzayedelerini başlattım. Bu olaya ticaret olarak bakmıyoruz. Çocukların rekabet duyguları var ama nerede duracaklarını çok iyi biliyorlar.?

'ÇOCUKLAR AKMERKEZ'DE SANATLA BULUŞTU'

Akmerkez Pazarlama Müdürü Karolin Koryan Saris, 'Çocuklara Özel Müzayede'nin İstanbul ayağını gerçekleştiriyoruz. Çok keyifli bir etkinlik oldu. Çocuklar Akmerkez'de sanat ve sanatçıyla tanışma fırsatı buldurlar. Hem müzayedenin hem de koleksiyonerliğin ne demek olduğunu öğrendiler. Çocuklar her zaman çok kıymetliler. Onları geleceğe hazırlamak, estetik bakış açılarını geliştirmek ve farklı alanlarda da faaliyette bulunmak en önemli faaliyetlerimizden. İlerleyen zamanlarda da çocuklarla ilgili etkinliklerimi devam ediyor olacak' ifadelerini kullandı.

YEDİ YAŞ VE ÜZERİ ÇOCUKLARIN KATILIMINA AÇIK

7 yaş ve üzeri çocukların katılımına açık olan 'Çocuklara Özel Müzayede'de; Ukrayna'dan Aleksandr Uglov, Oleg Poberezhnyı, Sender Petr, Sergey Shcherbakov, Suna Özkalan ve Victor Shevchenko, Gürcistan'dan David Sanaia, Azeybeycan'dan Shahnaz Aghayeva, Yunanistan'dan Spyros Georgas, Türkiye'den ise Cengiz Çapanoğlu, Cüneyt Süer, Efgan Beyaz, Haluk Evitan, Hikmet Çetinkaya, Hülya Yücel, Hüseyin Macar, Işık Çuhacıoğlu, Neşe Evitan, Özcan Allahverdi ve Yavuz Bozkurt gibi sanatçılar eserleriyle müzayedede yer aldı.

Her çocuğun bir ebeveyni ile katılabileceği 'Çocuklara Özel Müzayede' etkinliği bugün saat 15.00'te Akmerkez etkinlik alanında deneyimlenebilecek.

ÇOCUKLARA ÖZEL MÜZAYEDE? ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ÇOCUKLARA ÖZEL MÜZAYEDE? ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement