Çocuklara Trafik Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Çocuklara Trafik Etkinliği

Manisa'da "Karayolu Trafik Güvenliği Haftası" kapsamında çocuklarda küçük yaşta trafik bilincinin oluşturulması amacıyla etkinlik düzenlendi.

08.05.2019 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da "Karayolu Trafik Güvenliği Haftası" kapsamında çocuklarda küçük yaşta trafik bilincinin oluşturulması amacıyla etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe katılan öğrenciler, bir otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazaya ve yaralılara yapılan müdahalenin canlandırıldığı temsili dikkatle izledi.

Temsilde kaza yapan otomobilde sıkışan sürücü ile motosikletten savrulan sürücünün UMKE ekipleri tarafından kurtarıldığı anlar, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Polis ve jandarma trafik ekiplerinin üniformalarını da giyen ögrenciler, açılan stantlarda trafik işaretlerini tanıdı.

Etkinlikte konuşan Vali Ahmet Deniz, Türkiye'de her yıl 6 bin kişinin trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini, bunun bin 500'ünün de yaya olduğunu ifade ederek, "Bu kesinlikle kabul edilebilir bir şey değil. 6 bin kişiden bahsediyoruz. Bu tam bir trafik terörü. Biz yıllardır terörle mücadele ediyoruz, bu kadar kayıp vermiyoruz. Bunun için trafiğe çıkan her sürücü dikkat etmeli." diye konuştu.

Vali Deniz konuşmasının ardından öğrencilerle birlikte stantları dolaştı.

Öğrencilerin hazırlanan parkurda akülü araç kullandığı etkinlikte, yetişkinlere yönelik de emniyet kemerinin önemine dikkati çekmek amacıyla hazırlanan simülasyonda takla atan araçta emniyet kemeri takılı olmadan yaşananlar gösterildi.

Bedensel engellilere bağışlanan akülü araçlarının teslim edildiği törene, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Erkalaycıoğlu ve öğrenciler katıldı.

Çocuklara Trafik Etkinliği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çocuklara Trafik Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement