Çocuklara yönelik 6 bin sensörlü glikoz ölçüm cihazı için ihaleye çıkılacak - Son Dakika
Güncel

Çocuklara yönelik 6 bin sensörlü glikoz ölçüm cihazı için ihaleye çıkılacak

Çocuklara yönelik 6 bin sensörlü glikoz ölçüm cihazı için ihaleye çıkılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, sosyal yardım alan ailelerin çocukları için ilk etapta 6 bin kullanıcıya dağıtılacak uzaktan takip ve kayıt yapabilen sensörlü glikoz ölçüm cihazı için ihaleye çıkılacak.

16.11.2022 12:21  Güncelleme: 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, sosyal yardım alan ailelerin çocukları için ilk etapta 6 bin kullanıcıya dağıtılacak uzaktan takip ve kayıt yapabilen sensörlü glikoz ölçüm cihazı için ihaleye çıkılacak.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce, sosyal yardım faydalanıcısı ailelerin 0-14 yaş arası çocuklarına yönelik "6 Bin Kullanıcıya Kadar Bluetooth ve/veya NFC Teknolojisi Kullanılarak Faydalanıcı Konumu ile Birlikte Uzaktan Takip ve Kayıt Edilebilen Sensörlü Glikoz Ölçüm Hizmet Alımı İşi", 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19. maddesine göre açık teklif usulüyle ihale edilecek.

Teklifler sadece elektronik ortamda Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden alınacak. İhaleye teklifler 14 Aralık saat 11.00'e kadar verilebilecek. Cihazlar, ihalenin sonunda kullanıcının ikamet adresleri ile il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına teslim edilecek.

İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olacak ve ihalede, işin tamamı için teklif verilecek. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi ihale tarihinden itibaren 60 gün olacak. İhaleye katılabilme şartlarına ilişkin detaylı bilgi EKAP'tan alınabilecek.

Sensörden son 12 saat içerisinde veri alınamadığında kullanıcı ve yakını uyarılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından diyabet hastası çocuklara verilecek ücretsiz şeker ölçüm cihazı sayesinde, parmak delme veya kan aldırmaya gerek kalmaksızın glikoz değerleri ölçülebilecek.

Parmak delmeye gerek duyulmayan bir aparat kola takılarak, yüklenici tarafından kullanıcıya veya yakınına verilecek cep telefonları ile çocuğun sürekli kan şekeri ölçülecek. Bu sayede ebeveynler, diyabet hastası çocuğunun kan şekeri ölçümünü takip etme imkanına sahip olacak.

Cihaz günlük minimum 280 kez yeni glikoz ölçümü yapacak ve maksimum 15 dakikada bir veri kaydedecek. Veriler kullanıcı ekranına yansıtılacak.

Sensörün kullanım süresinin takibi yapılacak ve sensörden son 12 saat içerisinde veri alınamaması durumunda kullanıcı ve yakını uyarılacak. Uyarı sonrası 12 saat içerisinde cihazın aktif duruma geçmemesi halinde İzleme ve Takip Birimi görevlileri durumu idareye bildirecek.

Günlük, aylık ve yıllık periyotlarla raporlar alınacak

İzleme ve Takip Birimi, izleme ve takip modülü üzerinden her ay tüm kullanıcılar için glikoz ölçüm takibi tablosunu idareye sunacak. Cihazlar üzerinde ayar, doğrulama ve güncelleme yapılması gereken durumlarda İzleme ve Takip Birimi kullanıcıya uyarı verecek.

Tüm faydalanıcıların glikoz seviyesi düzenli olarak tek program ve aynı program üzerinden takip edilecek, her bir faydalanıcı için ayrı ayrı kayıt yapılarak günlük, aylık ve yıllık veya idarenin belirleyeceği periyotlarla raporlar alınacak.

Öte yandan Mobil Cihaz Yönetimi Yazılımı içerisinde kullanılacak uygulamalar idare izniyle belirlenecek. Telefonlarda bireysel ve amaç dışı uygulamaların kullanılmasına izin verilmeyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 27 Haziran'da müjde vermişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı millete sesleniş konuşmasında, "Tip 1 diyabet hastası 0-14 yaş arası evlatlarımızla ilgili bir müjdemiz var." demiş ve insülin tedavisi gören çocukların hayat kalitelerini artırmak amacıyla yaklaşık 11 bin 500 kişiye sürekli glikoz ölçüm cihazı veya ikamesi bir cihaz temin edileceğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çocuklara yönelik 6 bin sensörlü glikoz ölçüm cihazı için ihaleye çıkılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement