Çocuklarımız İçin "ÖZGÜRÜM" - Son Dakika
Güncel

Çocuklarımız İçin "ÖZGÜRÜM"

Çocuklarımız İçin "ÖZGÜRÜM"

"Özgürüm" Projesi'nin sonuçlarını, 4 Temmuz Renaıssance İstanbul Polat Bosphorus Otel Gayrettepe'de düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı.

04.07.2017 14:34  Güncelleme: 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) ceza infaz kurumunda kalan 0-6 yaş çocuk ve anneleri için Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve WIF (Worldview Impact Foundation) iş birliğiyle hayata geçirdiği "Özgürüm" isimli projesinin detaylarını Renaıssance İstanbul Polat Bosphorus Otel Gayrettepe'de düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı.

Ceza infaz kurumlarında anneleriyle birlikte yaşayan 0-6 yaş çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanması, enerjilerini doğru kullanabilecekleri oyun alanlarının geliştirilmesi ve annelerin çocuklarıyla olan diyaloglarının ve davranış biçimlerinin güçlendirilmesi amaçlı "Özgürüm" Projesinin saha çalışmaları 10 ay sürdü.

Bir buçuk yıldır devam eden "Özgürüm" projesinde bu sene Bursa Yenişehir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Burhaniye T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, Balıkesir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Denizli Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu, Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, İstanbul Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda gerçekleştirildi. Proje kapsamında yedi ceza infaz kurumu her ay düzenli olarak ziyaret edilerek ceza infaz kurumunda çocuğu ile birlikte kalan anneler ve ceza infaz kurumunda çalışma hayatına devam eden infaz ve koruma memurları ile eğitim çalışmaları gerçekleştirildi.

TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru UYGUN basın toplantısında yaptığı konuşmada, ekip olarak çok heyecanlı olduklarını ve gerçekten faydalı olduğuna inandıkları bir proje gerçekleştirdiklerini belirterek "Türkiye'de eğitimle ilgili önemli projelere imza attığımız 22 yılı geride bıraktık. 23. yılımızda devam eden çalışmalarımıza ek olarak beş yıldır hayalini kurduğumuz ve ön keşiflerini yaptığımız 'Özgürüm" projesini, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün desteği ve Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu programı kapsamında aldığımız hibe ile gerçekleştirdik" dedi.
"10 ayda 1020 anne, 810 çocuk, 500 infaz ve koruma memuru eğitim aldı, proje boyunca 20 bin 180 km yol yaptık"

Uygun, projedeki en temel hedeflerinin öncelikle, anne ile çocukların yaşadıkları sınırlı alanda kaliteli ilişki kurabilmeleri, annelik becerilerini geliştirebilmeleri ve çocuklarıyla birlikte geçirdikleri zamanı oyun ve şarkılarla etkin şekilde yönetebilmeleri olduğunu belirtti. Proje boyunca uzmanlar tarafından hazırlanan, çocuğun tüm gelişim alanlarını kapsayan eğitim içeriklerinin yanı sıra eğitimler devam ettikçe, anne ve çocuklarla aralarında bir güven bağı oluşturduklarını vurgulayan Uygun "Bu güven bağı sayesinde hem çocukların hem de annelerin bize açtıkları ihtiyaç tablosu ile her ay yaptığımız eğitimlerin içeriklerini güncelledik" dedi. Uygun, infaz ve koruma memurları ile de çalışmalar yürüttüklerini belirterek "Onlarla çalışmalar yaptığımız tükenmişlik, stres düzeyi, öfke yönetimi, kriz yönetimi, çocukla iletişim ve ilişkiler konulu başlıklar aslında onların hem çalışma ortamında hem de özel yaşamında faydalanacakları eğitimler oldu" dedi.

Projenin sonuçları hakkında bilgiler veren Uygun, 10 ay boyunca 20 bin 180 km. yol yapılarak; 1020 anne, 810 çocuk, 500 infaz ve koruma memuru ile eğitimler yapıldığını söyledi.

Uygun sözlerine şöyle devam etti: "Projemizde birlikte çalıştığımız Çadem Danışmanlık ve psikoloğumuz Ceyda Demirbaşoğlu ile ceza infaz kurumlarında yürüttüğümüz eğitim başlıkları çocuklar için okula hazırlık, psikolojik güçlendirme ve değer kazanımları üzerine yapılandırılmıştı. Annelerle ise çocukla etkin iletişim kurabilme, oyun araçları, duyu ve motor gelişimi, mahremiyet eğitimi ve şiddetin olumsuz etkileri üzerine çalışıldı.
TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun "Özgürüm" projesinin altı aylık bir süreç sonrasında, etki değerlendirme raporlarından yararlanılarak eğitim veren uzman kadrosu ve gönüllü akademisyenler tarafından da bilimsel yayınların çıkmasını planladıklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuklarımız İçin 'ÖZGÜRÜM' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement