Çocuklarımıza Yunus Emre'yi İyi Anlatmak Büyük Bir Görev - Son Dakika
Yerel

Çocuklarımıza Yunus Emre'yi İyi Anlatmak Büyük Bir Görev

Çocuklarımıza Yunus Emre\'yi İyi Anlatmak Büyük Bir Görev

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, toplumu temsil eden her kesime Yunus Emre’yi iyi anlatılması gerektiğini belirterek, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza Yunus Emre’yi iyi anlatmak bizim üzerimize düşen büyük bir görevdir” dedi.

08.04.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, toplumu temsil eden her kesime Yunus Emre'yi iyi anlatılması gerektiğini belirterek, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza Yunus Emre'yi iyi anlatmak bizim üzerimize düşen büyük bir görevdir" dedi.

Yunus Emre Sevenler ve Tanıtanlar Derneği'ni ziyaret eden ve Dernek Başkanı Hüseyin Kuzu'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Tuna, insanların birbirini Yunus Emre'nin insana verdiği değer gibi sevmesini diledi. Vali Güngör Azim Tuna, Yunus Emre'nin İnsanlar arasında ayrım yapamadan herkese gönül kapısını açtığını dile getirdi. Vali Tuna, Yunus Emre'nin halkın dilini kullanarak eserlerini de bu yönde oluşturduğunu anlattı. Yunus Emre'nin şiirlerinin derin manalar içerdiğini belirten Vali Tuna, "Şiirlerinin ve sözlerinin anlaşılabilir olması, bizim için çok önemli. Büyük düşünür, kimseyi ayırmadan kayırmadan sevmiş, buna karşılık Anadolu insanı tarafından çok sevilmiş ve sayılmış bir gönül insanıdır. Yunus Emre'ye tüm Eskişehirliler olarak iyi sahip çıkmamız lazım. Toplumu temsil eden her kesime Yunus Emre'yi iyi anlatmamız lazım. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza Yunus Emre'yi iyi anlatmak bizim üzerimize düşen büyük bir görevdir" diye konuştu.

Yunus Emre'nin iyi bir kul olma yolunda düşüncelerini yaymak için Anadolu'yu karış karış dolaştığını aktaran Vali Tuna, her yıl 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası'nın bu yıl da kapsamlı bir şekilde yapılacağını söyledi. Bu yıl yapılacak olan programın el birliğiyle yapılmasını dileyen Vali Tuna, "Herkese gönül kapısı açık olan Yunus Emre'yi en iyi şekilde anmamız lazım" dedi.

Vali Tuna'nın Derneği ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti aktaran Başkan Kuzu ise, esas davası sevgi olan Yunus Emre'yi anmak adına üzerilerine ne görev düşerse yapmaya hazır olduklarını bildirdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuklarımıza Yunus Emre'yi İyi Anlatmak Büyük Bir Görev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement