Çocukların Şiir Sevgisi - Son Dakika
Yerel

Çocukların Şiir Sevgisi

Çocukların Şiir Sevgisi

Altındağlı çocuklar, şiir dolu bir programa daha imza attı.

06.04.2017 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altındağlı çocuklar, şiir dolu bir programa daha imza attı. Bahar temalı şiir dinletisinde Altındağ Belediyesi'ne bağlı tüm gençlik merkezlerinden 23 öğrenci şiir okudu. Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa yaklaşık 400 kişi katıldı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile Şair Yazar Mehmet Atilla Maraş da çocukların heyecanına ortak oldu.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. En güzel dörtlüklerin dile geldiği şiir dinletisine çocuklar damga vurdu. Erdem Bayazıt'tan Can Yücel'e, Abdurrahim Karakoç'tan Necip Fazıl Kısakürek'e, Aşık Veysel'den Mevlana'ya Mehmet Atilla Maraş'tan Sezai Karakoç'a kadar Türk Edebiyatı'nın önemli isimlerine ait şiirler çocuklar tarafından okundu. Çocukların sergilediği performans büyük alkış aldı. Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, konuşmasına, "Şiirle, edebiyatla ilgilenen çocuk, kendi geleceğini kurtarır" diyerek başladı. Sanatla ve edebiyatla uğraşan çocukların kötülük düşünmeyeceğini ifade eden Başkan Tiryaki, çocukların çok yetenekli olduğunu vurguladı. Başkan Tiryaki, bu çocuklar arasından çok sayıda yazar ve şair çıkacağına da inandığını söyledi. Şiir etkinliklerinin Altındağ'da sık sık düzenlendiğine dikkat çeken Tiryaki, gençlik merkezlerinin belediyeye kattığı enerjiden bahsetti. Tiryaki, çocukların iyi örneklere ihtiyaç duyduğunu belirterek kendisinin de iyi bir şiir okuyucusu olduğunu sözlerine ekledi.

Şair Mehmet Atilla Maraş ise önce çocukları tek tek tebrik etti, daha sonra bu tür edebi etkinliklerin devam etmesini istedi. 50 yıldır şiirle iç içe olduğunu kaydeden Maraş, çocuklara önemli tavsiyelerde de bulundu. Maraş, çocukların yazı ve söz sanatıyla uğraşmasını istedi ve bu sayede gelişmişlik düzeyinin artacağını söyledi. Mehmet Atilla Maraş, bu programda Aney isimli şiirinin okunmasından da büyük mutluluk duyduğunu izleyicilerle paylaştı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement