Çok Geç Olmadan, Çocuk İstismarına Dur De! - Son Dakika
Güncel

Çok Geç Olmadan, Çocuk İstismarına Dur De!

11 Kasım tarihinde Mersin valiliği ve Hollanda Elçiliği'nin desteği ile Nirengi Derneği tarafından düzenlenen proje paydaş toplantısı büyük ilgi gördü.

17.11.2016 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin vali yardımcısı Sn. Aylin Kırcı Duman'ın açılış konuşmasını yaptığı paydaş toplantısına il kamu kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve STK temsilcileri katılım gösterdi.

Toplantının ilk bölümünde Nirengi Derneği Projeler Koordinatörü Zeynep Sanduvac, Ağustos ayında kamu ve akademi temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda hazırlanan Durum Analizi raporu çıktılarını paylaştı. Zeynep Sanduvac, ülkemizde her geçen gün sayısı artan çocuk istismarı vakalarının bireysel meseleler olarak değil, toplumsal bir sorun olarak ele alınması gerektiğini vurguladı. Bu konunun üstesinden gelme noktasında hiçbir kuruluşun kaynaklarının kendi başına yeterli olmayacağı gerçeğinin bir an önce kabul edilerek koordineli çalışmanın ivedilikle başlamasının önemine dikkat çekti.

Kasım ayında Mersin'in Akdeniz ilçesinde başlayacak olan okul temelli çocuk istismarı erken müdahale öğretmen modülünün tanıtımını Nirengi Derneği Başkan Yardımcısı, Ayşe Gür Turaboğlu ve Nirengi Derneği Başkanı Solmaz Havuz yaptı.

Nirengi Derneği İletişim ve Görünürlük Koordinatörü İdil Türkmen, Çok Geç Olmadan, Çocuk İstismarına Dur De! Projesi iletişim stratejisini aktardı ve dilimizdeki şiddet, istismarla ilgili doğru bilinen yanlışlar başlıkları üzerinde durdu.

Toplantının son bölümünde Mersin Vali Yardımcısı Sn. Aylin Kırcı Duman ve kamu kuruluşu temsilcilerinden çocuk ihmal ve istismarı konusunda kurum bazında yapılanlarla ve geliştirmeye açık konularla ilgili görüş ve öneriler alındı.

Yetişkin ihmal ve istismarı konusunda farkındalık yaratmak ve okul temelli çocuk istismarı erken müdahale sistemi geliştirmeyi amaçlayan Çok Geç Olmadan, Çocuk İstismarına Dur De! projesi Kasım ayında Mersin'in Akdeniz ilçesinde verilecek eğitimlerle devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çok Geç Olmadan, Çocuk İstismarına Dur De! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement