"Çok Güzel Hareketler Bunlar" Ekibi Şırnak'ta - Son Dakika
Güncel

"Çok Güzel Hareketler Bunlar" Ekibi Şırnak'ta

"Çok Güzel Hareketler Bunlar" Ekibi Şırnak\'ta

Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından hazırlanan 'Çok Güzel Hareketler Bunlar' programının oyuncuları, Şırnaklılar ile bir araya geldi.
Bir otelin konferans salonunda düzenlenen oyunu Şırnaklılar beğeniyle izledi.

07.12.2013 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından hazırlanan 'Çok Güzel Hareketler Bunlar' programının oyuncuları, Şırnaklılar ile bir araya geldi.

Bir otelin konferans salonunda düzenlenen oyunu Şırnaklılar beğeniyle izledi. Bin 200 kişilik planlanan oyuna 5 bin kişi gelmesi ile kısa süreli izdiham yaşandı. Vali Hasan İpek, oyunculardan dışarıdaki seyirciler için 2 seans yapmalarını istedi. Oyuncular Metin Keçeci, Nazmi Karaman, Hamdi Kahraman ve Gülsüm Alkan yöreye has giydikleri elbiselerle izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Oyuncular ayrıca oyun sırasında Kürtçe diyaloglar eşliğinde türküler söyledi.

Çözüm süreci ile birlikte Şırnak'ın iyi bir noktaya geldiğini kaydeden Vali İpek, çözüm süreci ile birlikte insanların kaynaşması ve Şırnaklıların mutluluğu ilde daha iyi yaşamaları konusunda Şırnak'ta iyi bir noktaya gelindiğini söyledi. Çok güzel Hareketler Bunlar ekibinin Şırnak'a gelmesinin bir milat olduğunu ifade eden Vali İpek, şöyle dedi:

"İnsanlarınız huzur ve barış içerisinde yaşamanın mutluluğunu, hayatta olmanın mutluluğunu, Şırnak'ta olmanın mutluluğunu, Şırnaklılar da bundan sonra daha çok yaşayacak diye düşünüyorum. Sevgili eşimin aklına geldi. Çok Güzel Hareketler Bunlar, Türkiye'de çok fazla beğenilen ve sevilen bir ekip. İnsanlara hem fikir verip hem de insanları eğlendirebilen çok az tiyatrodan biri. Şırnak'ta inanılmaz rağbet gördü. Burada bin 200 kişiye hitap edecek bir organizasyon yapmıştık ama 3-5 binleri geçen talepler oldu. Geldikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Şırnak'ta Çok Güzel Hareketler Bunlar'ın mutlulukla anılmasına, güzel eğlencelerle anılmasını temenni ediyorum."

Vali İpek'in eşi Gülten İpek de, Şırnak'ın 'Çok Güzel Hareket'lerle anılmasını istediklerini belirterek, "Bu tür aktivitelerimiz devam edecek. Çalışmalarımız devam ediyor ve süreklilik arz edecek" diye konuştu.

Oyunculardan Gülsem Alkan ise ekip olarak Şırnak'ta bulunmaktan mutlu olduklarını dile getirerek, "Biz de buranın çocuklarıyız ve Hakkariliyiz. Buranın aslında sanata aç olduğunu biliyorduk. Bu ihtiyacı giderebiliyorsak ne mutlu bize" dedi.

Oyuncu Nazmi Karaman ise Vali İpek'ten Şırnak'a modern ve büyük bir tiyatro salonu yapmasını isteyerek, önümüzdeki sene daha büyük bir izleyici kitlesine oyunu sahneleyeceklerini ifade etti.

Oyunu çok beğendiklerini ifade eden seyircilerden Mesut Caner, "Şırnak halkı için böyle bir şey düşünülmesi çok güzel bir davranış. Teşekkür ediyoruz. Çok eğlendik. Bunun devamını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Elif Taşkın adlı vatandaş ise, "Son zamanlarda Şırnak'ta sosyal aktiviteler gittikçe artıyor. Bizler burada üniversite öğrencileriyiz. Bu tür aktivitelerin olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Oyun sonunda Vali İpek ve eşi, oyunculara Hz. Nuh'un gemisinin maketini, Jirki kilimi ile Şırnak balı hediye etti. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Çok Güzel Hareketler Bunlar' Ekibi Şırnak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement