Çok Hızlı Kilo Vermek Ruhsal Dengeyi Bozuyor - Son Dakika
Kadın

Çok Hızlı Kilo Vermek Ruhsal Dengeyi Bozuyor

Çok Hızlı Kilo Vermek Ruhsal Dengeyi Bozuyor

Hollywood yıldızlarının uyguladığı kısa sürede hızlı kilo verme modasına, bizim ünlüler de uydu.

06.09.2011 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni sezonda ekranda eskisinden daha ince görünmek isteyen pek çok oyuncu, kısa sürede kilo verme telaşı içine girdi. 'Bizim Yenge' dizisinde başrol oynayan Şebnem Bozoklu; bir yemek firmasıyla anlaştı ve kendisine özel yapılan yemeklerle 40 günde 7 kilo verdi.

'HÜRREM' DE İNCELDİ

'Muhteşem Yüzyıl'ın 'Hürrem SultanMeryem Uzerli ise fazla kiloları için yapılan eleştirilerden bıkmış olmalı ki; Almanya'da bir zayıflama kampına girdi. Sempatik oyuncu, kısa sürede 5 kilo verdi ve kamptan bir beden incelerek çıktı. Beş sezon boyunca 'Yaprak Dökümü'nde 'Ali Rıza Bey' olarak ekrana gelen Halil Ergün de, yeni dizisi 'Gün Akşam Oldu' için inceldi. Yeni rolüne çok sıkı hazırlanan Ergün, sebze ve meyve ağırlıklı beslenerek iki ayda 9 kilo verdi. Yarın akşam 'Kuzey Güney' adlı diziyle ekrana gelmeye hazırlanan Kıvanç Tatlıtuğ ise yaklaşık altı ayda 13 kilo verdi. Yakışıklı oyuncu, kas yapmak için de kampa girdi. Diyetisyen Gizem Tutar, Turgay Köse ve Canan Aksoy ise; oyuncular arasında artan 'kısa sürede çok kilo verme' trendini sağlıksız bulduklarını belirterek "Psikolojik dengeleri bozulabilir" uyarısında bulundu.

DİYETİSYEN M. TURGAY KÖSE

PSİKOLOJİK DESTEK ALMALARI GEREKİR

Oyuncuların, rol için kilo vermesi mümkündür ama bunu topluma kötü örnek olacak bir şekilde yapmamaları gerekir. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, ayda 2 ila 4 kilo verilmelidir. Hızlı zayıflamak, psikolojiyi de olumsuz yönde etkiler. Böyle yapanlara, psikolojik destek almalarını öneririm. Özel olarak hazırlanan mönülerle 40 günde 7 kilo veren Şebnem Bozoklu; oldukça etkili bir hizmet almış. Çalışma saatlerinin düzensiz olduğu bir ortamda, kişiye özel diyet mönülerinin sunulduğu bir paket hayat kurtarır. Meryem Uzerli'nin zayıflama kampında bir beden incelmesi iyi ama diyet sonrası, kıtlıktan çıkmış gibi yiyerek eski kilosuna dönenler az değildir.

DİYETİSYEN GİZEM TUTAR

YÜKSEK TEMPODA ÜÇ ÖĞÜN YETMEZ

Kısa sürede hızlı kilo vermeye çalışmak; hem fizyolojik, hem de psikolojik dengeyi bozabilir. Özellikle ekmek gibi karbonhidratların beslenme düzeninden çıkarılması, B vitaminlerinin azalmasına bağlı olarak depresyon riskini artırabilir. Oyuncuların temposu düşünüldüğünde; günde üç öğün yeterli olmaz. Mutlaka, düşük yağlı ve sağlıklı ara öğünler tüketilmelidir. Kilo verme sürecinde; oyuncunun sağlık durumu, kullandığı ilaçlar ve metabolizma hızıyla birlikte günlük çalışma temposu da göz önünde bulundurulmalıdır.

DİYETİSYEN CANAN AKSOY

ÇABUK İNCELMENİN RİSKİNİ ANLATIRIM

Kısa sürede daha fazla kilo vermenin olumsuz etkileri, araştırmalarla ispatlanmıştır. Oyuncular, rol alacakları projeler için çok hızlı kilo vermek zorunda kalabilir. Bu diyetlerin çok sağlıklı hazırlanıp iyi takip edilmesi gerekir. Zayıflamak için bana başvuran oyuncuların, öncelikle ne kadar zamanı olduğunu ve bu süreçte verilebilecek uygun kilosunun ne olduğunu belirliyorum. İdealin üstüne çıkacak kilo kaybının risklerinden bahsediyorum. 18 saat aktif hayat süren bir bireyin, mutlaka altı öğün beslenmesi gerekir. Oyuncuların, çok uzun saatler boyunca zor şartlarda çalıştığı gerçeğinden yola çıkarak; ihtiyaçlarına uygun bir beslenme programı hazırlıyorum.

SABAH

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Kadın Çok Hızlı Kilo Vermek Ruhsal Dengeyi Bozuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Oğlunun telefonundan mesaj atıp kapıyı açtırdığı boşanma aşamasındaki eşini öldürdü
    18:21 Oğlunun telefonundan mesaj atıp kapıyı açtırdığı boşanma aşamasındaki eşini öldürdü

    Ankara'da 36 yaşındaki bir şahıs, boşanma aşamasındaki eşi Yonca Kazan Coşkun'a oğlunun telefonundan "Anne çok hastayım, okulun bahçesinde seni bekliyorum" mesajı gönderdi. Oğlunun yanına gitmek üzere kapıyı açan Yonca Kazan Coşkun, bu sırada içeri giren boşanma aşamasındaki eşi tarafından önce tecavüze uğradı, daha sonra da bıçaklanarak öldürüldü.

  • Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor
    10:04 Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor

    Aydın'ın Söke ilçesinde hayata geçirilen balık ağı örme kursları Doğanbey ve Serçin'den sonra Güllübahçe'de de 4 yıldır aralıksız devam ediyor. Kadınların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kurslar ise yoğun talep görüyor.

  • Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı
    09:48 Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan trafik ve asayiş kontrollerinde sürücülere ve yolculara Kadın Destek (KADES) ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamaları hakkında bilgi verildi. Kontrollerde toplamda 255 kişiye uygulamalar tanıtıldı.

  • Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı
    16:14 Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi şiddetin önlenmesi konusunda bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, Uzunköprü ilçesine bağlı köylerde KADES'in amaçları ve kullanımı hakkında bilgi verdi ve broşür dağıttı. Ayrıca, Enez ilçesinde sivrisinekle mücadele çalışmaları kapsamında sulak alanlar ve bataklıklar ilaçlandı. Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden de ziyaretlerle görevinde başarı diledi.

  • Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi
    15:46 Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kadınların tekstil sektöründe istihdam edilmesini sağlayacak olan 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı olarak ilk açılışını gerçekleştiren Tutdere, 'Adıyaman Belediyesi olarak projelerimizle kadınlarımızın yanında olacağız' dedi.

  • İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor
    12:43 İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor

    İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi'nde (İZGİM) kadınlar yaptıkları ürünleri kolay pazarlama yöntemleri ile satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. Ayrıca merkezde stres atmak için de bir araya geliyorlar.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın Üçüncüsünü Gerçekleştirecek
    11:54 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın Üçüncüsünü Gerçekleştirecek

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2008 ve 2014 yıllarında yapılan Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın üçüncüsünü gerçekleştireceğini duyurdu. TÜBİTAK iş birliğiyle hazırlanacak proje kapsamında, kadına yönelik şiddetin mevcut durumu sosyodemografik özelliklere göre incelenecek ve veri ambarı oluşturulacak. Ayrıca, psikososyal ihtiyaçların tespiti için nitel görüşmeler yapılacak ve mağdurlara psikososyal destek sunulacak.

  • Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor
    11:24 Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, eşinin desteğiyle başladığı mantar yetiştiriciliğini ilçe tarımın desteğiyle büyüterek çevre il ve ilçelere mantar satışı yapmaktadır. İşlerini daha da büyütmek isteyen Seray, destek ve imkanlar sağlandığı takdirde üretim kapasitesini artırmayı hedeflemektedir.

  • Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor
    10:57 Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, İlçe tarımın desteğiyle kurduğu 3 büyük çadır sera içinde işini büyüterek ilçe merkezi dahil, çevre il ve ilçelere mantar satışı yapıyor. Seray, daha fazla destek alarak işini daha da büyütmek istediğini belirtti.


Advertisement