Çok Sayıda İl ve İlçede Okullar Tatil Edildi - Son Dakika
Güncel

Çok Sayıda İl ve İlçede Okullar Tatil Edildi

Yoğun kar yağışı nedeniyle Kastamonu, Kırıkkale, Çankırı, Bolu, Uşak ve Bitlis'te il genelinde; Konya, Karabük, Karaman, Kırşehir, Ankara, Samsun, Çorum, Yozgat, Elazığ, Amasya ve Bingöl'de ise bazı ilçelerde okullar tatil edildi.

06.01.2019 19:40  Güncelleme: 00:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi. İşte kar tatili olan yerler...

Çok Sayıda İl ve İlçede Okullar <a class='keyword-sd' href='/tatil/' title='Tatil'>Tatil</a> Edildi

KASTAMONU'DA KAR TATİLİ

Kastamonu'da gün boyu devam eden kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde, okullar bir gün tatil edildi.

Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü, şuana kadar Kastamonu'da il merkezi, Araç, Ağlı, Devrekani, Azdavay, İhsangazi, Küre, Bozkurt, Taşköprü ve Tosya ilçelerinde 7 Ocak Pazartesi günü tüm okullar, İnebolu, Doğanyurt ve Çatalzeytin ilçelerinde de sadece taşımalı eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.

ANKARA'NIN BALA İLÇESİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Ankara'nın Bala ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okulları tatil edildi.

Bala Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava koşulları nedeni ile 07.Ocak 2019 Pazartesi günü Kaymakamlığımız tarafından Bala genelinde Eğitime 1 (Bir) gün ara verilmiştir" denildi.

Çok Sayıda İl ve İlçede Okullar Tatil Edildi

KIRIKKALE'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kırıkkale'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 7 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi.

Kırıkkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İlimiz genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle eğitim-öğretim faaliyetlerine 7 Ocak 2019 Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir." denildi.

KIRŞEHİR'DE BAZI İLÇELERDE OKULLAR TATİL

Kırşehir'in Kaman ve Akpınar ilçelerinde, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 günlük ara verildi.

Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kaman ve Akpınar kaymakamlıkları, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçelerde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitime 7 Ocak Pazartesi günü ara verilmesini kararlaştırdı.

İl merkezi ve diğer ilçelerde, kar yağışına göre değerlendirme yapılacağı belirtildi.

Çok Sayıda İl ve İlçede Okullar Tatil Edildi

ÇANKIRI'DA 1 GÜN TATİL

Çankırı'da olumsuz hava koşulları nedeniyle kentte tüm ilçelerdeki resmi ve özel okullarda eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı.

Çankırı'da yoğun kar yağışı ve buzlanma yaşamı olumsuz etkiledi. Çankırı Valiliği, hava koşulları nedeniyle herhangi bir olumsuz yaşanmaması amacıyla kentte merkez ve tüm ilçelerdeki resmi ve özel okullarda eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı. Valilik'ten yapılan açıklamada ayrıca "Aynı ilçelerimizde hamile ve engelli kamu personeli de bir (1) gün idari izinli sayılmıştır" denildi.

UŞAK'TA EĞİTİME KAR ENGELİ

Uşak'ta etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi.

Öğrencilerin sağlığı ve ulaşım güvenliği için alınan kararın resmi ve özel tüm eğitim kurumlarını kapsadığı ifade edilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile, engelli, diyaliz hastaları, kanser ve kronik ağır hastalığı olan personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Öte yandan kar yağışı nedeniyle kent içi trafikte zaman zaman aksamalar yaşanıyor.

KARABÜK'TE BAZI İLÇELERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Karabük'ün Eskipazar, Yenice, Eflani, Safranbolu ve Ovacık ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullartatil edildi.

Çok Sayıda İl ve İlçede Okullar Tatil Edildi

SAMSUN VEZİRKÖPRÜ İLÇESİNDE KAR TATİLİ

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklama şöyle;

"Vezirköprü ilçemizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 07.01.2019 Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilmiştir. Ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personeller de idari izinli sayılacaklardır.

Kavak ilçemiz ile Çakallı mevkii arasında yoğun kar yağışı devam etmekte olup, bu güzergahı kullanacak olan sürücülerin kış lastiksiz yola çıkmamaları ve araçlarında zincir bulundurmaları önem arz etmektedir."

Çok Sayıda İl ve İlçede Okullar Tatil Edildi

KONYA'DA 5 İLÇEDE KAR TATİLİ

Konya'nın Beyşehir, Hüyük, Yalıhüyük, Ahırlı ve Seydişehir ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir, Hüyük ve Seydişehir ilçelerinde etkili olan kar yağışının ardından eğitime bir gün süreyle ara verildi. İlçe Kaymakamlıklarından yapılan açıklamada, ilçe genelinde sabah saatlerinden bu yana etkili olan yoğun kar yağışının ardından yaşanan olumsuz hava koşullarından dolayı ilk ve ortaöğretim kurumlarında, Halk Eğitim Kursları ve işletmelerde beceri eğitimi gören öğrenciler için 7 Ocak 2019 Pazartesi günü İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla eğitime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Ayrıca, kamu kurumlarında görevli hamile ve engelli personelin idari izinli sayılmasına karar verildiği kaydedildi.

Çok Sayıda İl ve İlçede Okullar Tatil Edildi

ÇORUM'DA OKULLAR TATİL

Kar yağışı nedeniyle Çorum'da 5 ilçede okullar için tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, olumsuz hava şartları dolayısıyla Osmancık, Boğazkale, Oğuzlar, Dodurga ve Uğurludağ ilçelerindeilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Sungurlu, İskilip, Laçin ve Kargı ilçelerinde okulların tatil edildiği daha önce duyurulmuştu.

Çok Sayıda İl ve İlçede Okullar Tatil Edildi

BOLU'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Bolu'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilk, orta okul ve liselerde eğitime bir gün ara verildi.

Bolu'da gün boyu etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Bolu Valisi Ahmet Ümit, Twitter hesabından yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okulların tatil edildiğini duyurdu.

KARAMAN SARIVELİLER'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.

İlçe genelinde öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulunca ilçede ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

BİNGÖL'DE 4 İLÇEDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bingöl'de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 281 köy yolu ve Kiğı ilçesi ile ulaşım sağlanamazken, merkez ile birlikte 4 ilçedeki okullar 7 Ocak günü tatil edildi.

Kar yağışının etkisini sürdürdüğü Bingöl merkez ve ilçelerde ulaşımda aksamaya neden oldu. Kent merkezi ile Kiğı ilçesi ve 281 köy yolunun ulaşıma kapandığı kentte, İl Özel İdare ekipleri çalışma yürütüyor. Kar yağışının etkili olmasıyla, Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, merkez ile Adaklı, Kiğı, Yedisu ve Yayladere ilçelerindeki okullarda da eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

BİTLİS'TE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, "Meteorolojik verilere göre ilimiz genelinde devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için Bitlis merkez ve merkeze bağlı tüm köylerde 7 Ocak 2019 Pazartesi günü bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 7 Ocak Pazartesi günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

AMASYA'DA 2 İLÇEDE OKULLAR TATİL

Amasya'da, 2 ilçede okulların tamamı, 1 ilçede ise taşımalı eğitim tatil edildi.

Kentte sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor.

Amasya Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava şartları nedeniyle herhangi bir olumsuzluk ve mağduriyet meydana gelmemesi amacıyla Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerinde tüm okullarda, Taşova ilçesinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

YOZGAT ÇAYIRALAN'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi.

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Çayıralan ilçesinde hava muhalefeti nedeniyle özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

ELAZIĞ'IN 3 İLÇESİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Elazığ'ın Palu, Karakoçan ve Kovancılar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki bazı okullarda eğitime yarın ara verildi.

Çok Sayıda İl ve İlçede Okullar Tatil Edildi

Son Dakika Güncel Çok Sayıda İl ve İlçede Okullar Tatil Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Kayseri'de yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada, 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement