Çok Yakışıklı Değilim Diye Seçilmiyordum - Son Dakika
Magazin

Çok Yakışıklı Değilim Diye Seçilmiyordum

Çok Yakışıklı Değilim Diye Seçilmiyordum

Sarp Akkaya, ilk TV dizisinden sonra uzun süre dublaj yaptığını söylüyor: Çok yakışıklı bir adam olmadığım için o dönem fazla tercih edilmedim.

01.11.2012 06:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son iki sezondur 'Suskunlar' dizisindeki 'Sarı Bilal' karakteriyle seyirci karşısına çıkan Sarp Akkaya, F Mag dergisi için Merih Ermakastar'a konuştu...

'Suskunlar' çok beğeniliyor; bunu neye bağlıyorsunuz?

Oyuncu, bu işin iyi olma sebeplerinden bir tanesi; fakat bununla birlikte aynı ölçüde önemi olan 10 sebep daha sayabilirim. Senaristin önemi de çok fazla. Hatta bu işin yarısının ona ait olduğunu söyleyebiliriz. Sonra yönetmen, kurgu ve tabii ki yapımcı geliyor. Yapımcımız Timur Savcı ekibi doğru kurmuş ve onlara inanıp hayatının belki de en büyük yatırımlarından birini yapmış.

BİZDE HAMUR VAR!

Sizce yabancı ve Türk oyuncuların arasındaki fark nedir?

Yurt dışıyla kıyasladığım zaman buradaki oyuncularda, hiçbir yerde görmediğim hamuru görüyorum. Duygu anlamında çok fazla malzeme görüyorum. Akdeniz ülkesiyiz ve hayatı dolu dolu yaşayan insanlarız. Bu halimize bayılıyorum ve bence bu durum çok iyi değerlendirilebilir. Ama ülkemizde konservatuvarlarda çok yanlış eğitim verildiğini düşünüyorum. Yurt dışında neredeyse 30'a yakın oyunculuk tekniği var. Burada ise tonlama diye bir olgu var. Yaratıcılığı öldüren bir şey bu.

Konservatuvardan 2001 yılında mezun oldunuz ve ilk büyük işiniz 'Ezel' tam sekiz yıl sonra geldi. Bu arada neler yaptınız?

Okuldan mezun olduğumda hemen iş bulacağımı zannedenlerdendim. Tabii ki de öyle olmadı. Okuldan çok yakın arkadaşım olan, kardeşim dediğim Onur Bayraktar'la birlikte Stüdyo Drama adlı bir tiyatro kurduk ve 2004'e kadar da tiyatro yaptık. Ama bizim oyunlarımızı izlemeye iki kişi falan geliyordu. Hatta bir keresinde yine sadece iki kişi vardı ve oyunun ortasında sıkılıp onlar da gitti. Bu olayla, hayatımda ilk kez yarıda kesilen bir tiyatro oyunu görmüş oldum.

Televizyon oyunculuğu ne zaman başladı?

16 yaşındayken, ikiz kardeşim Kaya ile birlikte 'Bizim Aile' dizisinde oynuyorduk ve kendimize dublaj yaparak bu işi öğrendik. Uzun süre oyunculuk yapamadım. Malum çok yakışıklı bir adam da değilim ve beni o dönemde pek tercih etmiyorlardı.

Ablanızın ajansı da vardı ve torpilliydiniz...

Evet, torpilli olmama rağmen iş bulamıyordum. Bayağı bir süre de bu durum devam etti. Sonra yakışıklı arkadaşları seslendirdim. (Gülüyor) Öyle para kazandım ve sonra da 'Ezel' geldi. Tiyatro Kumpanyası'nı kurduğumuz arkadaşlardan biri 'Ezel'in senaristiydi. Orada o rol bir anda büyüdü ve insanlar sevdi. Arkasından da 'Suskunlar' geldi.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Çok Yakışıklı Değilim Diye Seçilmiyordum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement