Çöl fırtınası - Son Dakika
Spor

Çöl fırtınası

Çöl fırtınası

Bahreyn damga vurdu.

01.05.2019 02:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahreyn damga vurdu


Bahreyn; on bir altın, yedi gümüş, dört bronz madalya ile şampiyonanın en başarılı takımıydı. 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası 400 metre ikincisi ve bu branşın Asya rekortmeni Salwa Naser kadınlar 200 metre, 400 metre ve iki takım yarışında altına uzandı. Beş altın madalya için gelen Nasır’ın tek firesi kadınlar 4x100 metre bayrak yarışındaki üçüncülük oldu. Bahreyn’in bir diğer yıldızı ise 19 yaşındaki Winfred Mutile Yavi’ydi. Yavi, kadınlar 5000 ve 3000 metre engellide altına uzanırken 1500 metrede bronz madalyanın sahibi oldu.

Şampiyonanın en başarılı ikinci ülkesi ise dokuz altın madalya alan Çin’di. Çinli kadın atletlerin saha oyunlarındaki başarısının bundaki payı büyüktü. İki olimpiyat madalyası bulunan Gong Lijiao kadınlar gülle atmada, 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Wang Zheng çekiç atmada, ve son iki dünya şampiyonasında madalya kazanan Lyu Huihui cirit atmada zafere uzandı. Wang Zheng 75.66 ile, Lyu Huihui ise 65.83 ile şampiyona rekoru kırdı. Kadınlar 4x100 yarışını kazanan Çin takımı 42.87 ile şampiyona rekoru kırarken erkekler 110 metre engellide Xie Wenjun 13.21 ile Liu Xiang’a ait olan şampiyona rekorunu kırarak altın madalyanın sahibi oldu.


Samba’nın gözü rekorda


Ev sahibi ülkenin süper yıldızı Mutaz Essa Barshim’in yüksek atlamadan çekilmesinin ardından tüm gözler 400 metre engellide tarihin en hızlı ikinci ismi olan Abderrahman Samba’ya çevrildi. Katarlı sporcu 47.51’le şampiyona rekoru kırarak altına uzanırken yarışın ardından yaptığı açıklamada bu dereceyi bir saniye kadar geliştirip dünya rekorunu kırabileceğini söyledi.

Erkekler 100 metre yarışını Japon atlet Yoshihide Kiryu 10.10’luk derecesiyle kazandı. Kiryu, 2016 Rio Olimpiyatları’nda gümüş madalya alan Japon 4x100 bayrak takımının da bir üyesiydi. Kadınlar 100 metrede ise Kazakistan’dan Olga Safronova 11.17’lik derecesiyle şampiyona rekoru kırdı ve kürsünün tepesinde yer aldı. Kuveytli Youssef Karam erkekler 400 metrede 44.84’lük derecesiyle Kuveyt rekoruyla altın madalyanın sahibi oldu.


Haddadi’den altıncı Asya şampiyonluğu


Erkekler disk atmada 2012 Londra Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanan Ehsan Haddadi 65.95 ile şampiyona rekoru kırarak altın madalyaya uzandı. İranlı atlet böyle altıncı Asya şampiyonluğunu kazanmış oldu. Çekiç atmada son Olimpiyat şampiyonu Tacik atlet Dilshod Nazarov 76.14’lük derecesiyle altın madalya aldı. Cirit atmada 91.37 ile 2017’de Asya rekorunu kıran Tayvanlı atlet Cheng Chao-tsun 86.72’lik derecesiyle şampiyona rekoru kırdı ve altın madalyanın sahibi oldu. Suriyeli Majededdin Ghazal, erkekler yüksek atlamada 2.31’lik derecesiyle altın madalya kazandı ve ülkesine 1993’ten bu yana ilk Asya Şampiyonası altınını getirdi.

Özbek Nadezhda Dusanova kadınlar yüksek atlamada 1.90’lık derecesiyle altın madalya aldı. Kıtanın tartışmasız en büyük yıldızının Olga Rypakova olduğu kadınlar üç adım atlamada Taylandlı Parinya Chuaimaroeng 13.72’lik derecesiyle şampiyon oldu.

Japon dekatlet Keisuke Ushiro onlu yarışmayı 34 puan farkla kazandı. Son yarışma olan 1500 metre öncesi 180 puan farkla önde olan Ushiro son yarışı birincinin 33 saniye gerisinde bitirmesine rağmen sırasını korudu. Kuveytli Majed Alzaid 7838 puanla ülke rekoru kırarak gümüş madalya aldı. Özbek atlet Ekaterina Voronina 6198 puanla heptatlonda Asya şampiyonu oldu.


Genç atletlerin başarısı


Şampiyonanın en dikkat çekici olaylarından biri henüz yirmili yaşlarına gelmemiş sporcuların başarısıydı. Bahreynli Winfred Mutile Yavi’nin yanı sıra erkekler 3000 metre engelli şampiyonu John Kibet Koech de 19 yaşında kürsünün en üst basamağında yer aldı. Erkekler 100 metrede 2000 doğumlu Endonezyalı Lalu Muhammad Zohri hem yarı finalde hem finalde ülke rekorunu kırdı ve gümüş madalyanın sahibi oldu. Geçtiğimiz yıl Tampere’de düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası’nda ülkesinin tarihteki ilk altın madalyasını kazanan Zohri, Endonezya rekorunu 10.13’e çekti. 2001 doğumlu Ayaka Kora da kadınlar uzun atlamada gümüş madalya aldı.

Şampiyonaya ev sahipliği yapan 48 bin kapasiteli Khalifa Stadyumu’nun klima sistemi oldukça dikkat çekiciydi. Stadyum içindeki sıcaklığın 21 dereceye sabitlenmesi sporcuların yarışmalarda yoğun sıcaktan etkilenmesini önledi.

2019 Dünya Atletizm Şampiyonası 27 Eylül – 9 Ekim tarihleri arasında yine Doha’da düzenlenecek.


Hazırlayan: Anıl Baran DOĞAN

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Çöl fırtınası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi
    01:01 Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi

    Corendon Alanyaspor Teknik Sorumlusu Orhan Çıkırıkçı, Galatasaray maçında kırmızı kart gören Teknik Direktör Fatih Tekke ile ilgili, 'Çok kolay bir pozisyonda atılması bana biraz tuhaf geldi. Gelip uyarabilirdi. Önümüzdeki haftalara bakacağız' dedi.

  • Okan Buruk:
    00:45 Okan Buruk: "Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, 'Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldı. Bu 6 maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi' dedi.

  • Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi
    00:25 Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi

    Bafra Kuş Cenneti'nde, Turizm Haftası kapsamında bisiklet turu düzenlendi. Etkinlik, bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini göstermek ve bisiklet turizmini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi. Samsun Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve birçok bisiklet tutkunu etkinliğe katıldı.

  • Okan Buruk: Galatasaray'ı şampiyon yapmak için 6 maç kaldı
    23:50 Okan Buruk: Galatasaray'ı şampiyon yapmak için 6 maç kaldı

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldı. Bu 6 maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi" dedi.

  • Samsun'da görevli polis memuru görevi başında hayatını kaybetti
    23:49 Samsun'da görevli polis memuru görevi başında hayatını kaybetti

    Samsun'un Bafra ilçesinde görevli polis memuru Ercan Dursun, görevi başında kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Dursun için Bafra Bölge Trafik istasyon Amirliği bahçesinde tören düzenlendi. 13 yıllık polis memuru olan Dursun'un evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtildi.

  • Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç: 'Belki bu 2 puan kayıp ile küme düşeceğiz'
    23:11 Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç: 'Belki bu 2 puan kayıp ile küme düşeceğiz'

    Trendyol 1. Lig'in 30. haftasında sahasında Bodrum FK ile 1-1 berabere kalan Adanaspor'un teknik direktörü Mustafa Kemal Kılıç, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında hakem yönetimini eleştirerek, 'Belki bu 2 puan kayıp ile küme düşeceğiz' dedi. Kılıç, iyi oynadıkları bir maçı kazanamadıklarını ve VAR hakemine olan güvenini kaybettiğini söyledi.


Advertisement