Çolakbayrakdar; "Kocasinan Sineksiz Bir Yaza Hazırlanıyor" - Son Dakika
Yerel

Çolakbayrakdar; "Kocasinan Sineksiz Bir Yaza Hazırlanıyor"

Çolakbayrakdar; "Kocasinan Sineksiz Bir Yaza Hazırlanıyor"

Kocasinan Belediyesi bölge sakinlerinin, karasinek ve sivrisinek sıkıntısı yaşamaması için şimdiden çalışmalarını hızlandırdı.

05.02.2016 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocasinan Belediyesi bölge sakinlerinin, karasinek ve sivrisinek sıkıntısı yaşamaması için şimdiden çalışmalarını hızlandırdı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bölge sınırları içerisindeki yaklaşık 3 bin apartmanın bodrum katında ilaçlama yapıldığını belirtti.

Yapılan ilaçlama çalışmasına "Kışlık Mücadele" isminin verildiğini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, bu ilaçlama yöntemindeki amacın, kış aylarını uykuda geçiren sivrisinek ve karasineklerin kontrol altına alınıp, Kocasinan sakinlerine sineksiz, rahat bir yaz geçirtmek olduğunu ifade etti.

Çalışmaları yerinde takip eden Kocasinan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Şaban Özdemir, çalışmalar hakkında kısa bilgiler vererek "Her ne kadar kış aylarında sinek, karasinek ve sivrisineği görmesek de, ortamda bizimle beraber olmasa da bunlar kışın ölmezler hayattadırlar. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kendilerine kış ayını geçirebilecekleri, dinlenebilecekleri, uykuya yatabilecekleri mekanlar aramaya yönelirler. Dolayısıyla yaz aylarında yapacağınız vektörel mücadelenin başarısı kış ayında yapacağınız uygulamaya bağlıdır." dedi. Özdemir çalışmalar için iki ekip oluşturduklarını vurgulayarak, "Bu ekiplerden bir tanesi Ziya Gökalp Mahallesi ve Şeker Mahallesi bölgesinden başladı. Diğer ekip ise Beyazşehir Mahallesi'nden başlayarak şehir merkezine doğru tüm bina bodrumlarını ve kömürlüklerini ilaçlamaya devam etmekte. Bugün geldiğimiz noktada Erkilet bölgesinde ilaçlamamız var. Buradaki bina bodrumlarını ilaçlıyoruz. Bir de Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki bina bodrumlarını ilaçlıyoruz. Planımız Mart ayı sonuna kadar bölgemizde bulunan tüm bina bodrum ve kömürlükleri ilaçlayarak yaz ayına daha hazırlıklı olarak girmektir" diyerek sözlerini tamamladı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çolakbayrakdar; 'Kocasinan Sineksiz Bir Yaza Hazırlanıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement