Colette Filmi - Son Dakika
Sinema

Colette Filmi

Colette Filmi

Colette filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tüm bilgileri. Colette filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

24.04.2019 08:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karizmatik Parisli yazar Henry Gauthier-Villars ile evlendikten sonra Sidonie-Gabrielle Colette, Fransa'nın kırsal kesimlerindeki hayatını, yaratıcı yeteneklerinin kıvılcımlandığı Paris şehrine taşınmak için terk eder. Willy mahlasıyla tanınan kocası, kendi isminde yayınlanacak bir romanın gizli yazarı olarak Colette'i kullanmaya başlar. Çalışmaları büyük başarılar elde ettiğinde, Colette, kocasının ona dayattığı edebi ve mecazi sınırlardan kurtulmaya çalışmaya başlar. Artık kendi adına yazmanın ve yazdıklarını sahiplenerek topluma meydan okumanın zamanı gelmiştir... Biyografik in kadrosunda Dominic West, Eleanor Tomlinson ve Fiona Shaw da yer alıyor.

Yönetmenliğini 'Still Alice' ile hatırlanan Wash Westmoreland'in üstlendiği biyografik 'Colette', Sundance Film Festivali'nde yaptığı prömiyerin ardından potansiyel Oscar adayı olarak görülmüştü. Filmin senaryosunu Wash Westmoreland, Rebecca Lenkiewicz ve Richard Glatzer birlikte kaleme alıyor. Eserlerinin izini beyaz perdede de sürebildiğimiz yazarın 'Cicim' romanı Aşkım ismiyle beyaz perdeye uyarlanmış, 'Gigi' romanı ise aynı isimle beyaz perdeye uyarlanarak En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil 9 Oscar ödülüne layık görülmüştü.

Yönetmen: Wash Westmoreland

Senaryo: Wash Westmoreland, Richard Glatzer, Rebecca Lenkiewicz

Oyuncular: Keira Knightley, Fiona Shaw, Dominic West, Robert Pugh, Sloan Thompson, Arabella Weir, Máté Haumann, Ray Panthaki, Al Weaver, Virág Bárány, Dickie Beau, Kylie Watt, Janine Harouni, Jake Graf, Joe Geary, Rebecca Root, Julian Wadham, Eleanor Tomlinson, Polina Litvak, István Gyurity, Karen Gagnon, Alexandra Szucs, Aiysha Hart , Katinka Egres, Denise Gough, Mark Griffith, Johnny K. Palmer, Shannon Tarbet, Dorcas Coppin, Nathanaël Bez

Filmin Türü: Biyografi

Orijinal Adı: Colette

Yapımcı Firma: Bold Films

Yapım Yılı: 2019

Yapım Ülkesi: İngiltere, ABD, Fransa, Macaristan, Hollanda

Orijinal Dili: İngilizce

Filmin Süresi: 111 dk.

Dağıtıcı Firma: Başka Sinema

Vizyon Tarihi: 12.07.2019

Kaynak: InterSinema.com

Son Dakika Sinema Colette Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement