"Comenıus Projesi Hayat Boyu Öğrenme Programı" - Son Dakika
Yerel

"Comenıus Projesi Hayat Boyu Öğrenme Programı"

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Okumuş, değişik ülkelerin öğrencilerini ilçelerinde bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

07.04.2013 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Okumuş, değişik ülkelerin öğrencilerini ilçelerinde bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Mustafa Cezzar Ersin İlköğretim Okulu'nun yürüttüğü, "Comenıus Projesi Hayat Boyu Öğrenme Programı" çerçevesinde, Almanya, Bulgaristan, İspanya, Litvanya, Portekiz, Romanya ve Yunanistan'dan 45 kişilik öğretmen ve öğrenci grubu Çorlu'ya geldi.

Okuldaki toplantıya katılan kafile, okul müdürü Sibel Sezgin tarafından bilgilendirildi. Kafiledekiler daha sonra Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Okumuş'u ziyaret etti.

Okumuş, ziyarette yaptığı konuşmada Çorlu'nun güzel bir birliktelik ve projeye ev sahipliği yaptığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

İlçenin genel durumunu anlatan Okumuş, "Çorlu'da, 49 bin 657 öğrenci, 2 bin 300 öğretmen ve 120 okul bulunuyor. Burada, bir araya gelen misafir heyetlerin ülkelerindeki milli eğitim ve eğitim sistemi, bizim ülkemizdeki sistemden farklılık gösteriyor. Ülkemize, yerel yönetimlerin ve merkezi yönetimlerin görev alanları kanunlarla belirlenmiştir. Bu çerçevede çalışmalar yürütülür. Değişik ülkelerin öğrencilerini, Çorlu'da bir araya getirmek bizleri çok mutlu etti. İyi ki varsınız, iyi ki geldiniz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Okumuş, Türk bayrağı ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün simgesi bulunan flamaları ziyaretçilerine hediye etti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Comenıus Projesi Hayat Boyu Öğrenme Programı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement