Çomü'de, 7. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi - Son Dakika
Yerel

Çomü'de, 7. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) 7. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi düzenlenecek.

20.08.2015 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) 7. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi düzenlenecek.

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mendeş, düzenlediği basın toplantısında, kongrenin 25-29 Ağustos tarihlerinde üniversitede yapılacağını söyledi.

Türkiye'de yapılan tarımın dünyada söz sahibi olduğuna işaret eden Mendeş, "2023 yılına doğru giderken dünya tarımındaki ilk 5 ülke içerisinde olma hedefimize, gerçekleştireceğimiz bu kongreyle bilimsel anlamda katkıda bulunacağımız aşikardır. Malum ülkemiz için tarım oldukça kritik bir öneme sahip. Bunun içerisinde belki de gerek üretim gerekse de katma değer olarak en önemli payı bahçe bitkileri almaktadır. Çanakkale'nin de bahçe bitkileri bakımından potansiyeli düşünüldüğünde bu kongrenin sadece üniversiteye değil şehrimize de büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Kongre Başkanı Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Kaynaş ise kongrede, bilim kurulunun değerlendirmesi sonucu 147 bildiri sözlü sunum, 564 bildiri poster sunulacağını ifade etti.

Kongrede, meyvecilik, sebzecilik, bağcılık, süs bitkileri bilim dallarında örtü altı tarım, muhafaza, genetik Islah, tohumculuk, topraksız tarım, biyoteknoloji, bitki koruma, bitki besleme ve ekonomi, pazarlama konularında bildiriler yer aldığını anlatan Kaynaş, aynı zamanda her yıl yapılan lisans ve lisans üstü eğitim programları, sorunlar ile çözüm önerilerinin tartışılacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çomü'de, 7. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement