Çomü'de Çanakkale Savaşları Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Çomü'de Çanakkale Savaşları Çalıştayı

Çomü\'de Çanakkale Savaşları Çalıştayı

Çanakkale Muharebelerinin Komuta Kademesi ve İdaresi Çalıştayı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

07.05.2014 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Muharebelerinin Komuta Kademesi ve İdaresi Çalıştayı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Troia Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Çalıştay konukları, etkinlik öncesinde Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner'i makamında ziyaret ettiler.

Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi, ÇOMÜ Tarih Topluluğu, Çanakkale Valiliği ve Türk Tarih Kurumu işbirliğiyle gerçekleşen etkinliğe Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Enver Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Prof. Dr. Feyzi Uğur çok sayıda kurum idari amiri ve öğrenci katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kürşat Solak Çanakkale Savaşlarının 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında gerçekleşen etkinliğe katkı sunan herkese teşekkür etti.

Çalıştay kapsamında düzenlenen Gelibolu Tarihi Yarımadası gezisi sırasında çekilen ve ziyaretçilerin görüşleri alınan kısa bir film izlendi ve ardından oturum başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Lokman Erdemir'in yaptığı "Çanakkale Muharebelerine Genel Bir Bakış" adlı oturum yapıldı. Gün boyunca gerçekleşen oturumlarda Çanakkale Cephesi'nin kazanılmasında büyük etkileri olan fakat isimleri çok bilinmeyen komutanların, idarecilerin savaşın gidişatını değiştirecek stratejileri ve hayatları konuşuldu. Oturumlar soru - cevap kısmının ardından sona erdi. Vali Ahmet Çınar, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, J. Kd. Alb. Enver Aydın panelistlere günün anısına teşekkür belgesi ve plaket hediye ettiler. Çalıştay boyunca "Çanakkale Muharebelerine Genel Bir Bakış" adlı fotoğraf sergisi de Troia Kültür Merkezi'nde sergilendi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çomü'de Çanakkale Savaşları Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement