Çomü Soğuk Hava Deposu Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Çomü Soğuk Hava Deposu Hizmete Girdi

Çomü Soğuk Hava Deposu Hizmete Girdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Uygulama Biriminde yeni soğuk hava deposu faaliyete geçti.

09.07.2014 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Uygulama Biriminde yeni soğuk hava deposu faaliyete geçti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fevzi Uğur ve Döner Sermaye İşletme Müdürü Resul Aydın Biga Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Uygulama Birimi ve Çiğ Süt Laboratuarında ve soğuk hava deposunda incelemelerde bulundu. Biga MYO Öğretim Görevlisi Ertuğrul Bilgücü, "Toplam 50 metrekare büyüklüğünde olan soğuk hava deposu ile üretilen ürünlerimizin daha sağlıklı koşullarda muhafaza edilmesi ve depolanması sağlanacaktır. Uygulama birimimizde halen yoğurt ve ayran üretimi için aylık yaklaşık 60 ton çiğ süt işlenmekte olup, Çanakkale ve Biga da günlük olarak tüketilen ürünlerimize her geçen gün talep artmaktadır. Ayrıca Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve bölgemiz Süt Üretim Kooperatiflerinin desteği ile kurulan Çiğ Süt Laboratuarında da düzenli olarak çiğ süt analizleri yapılmasına devam ediyor. Bu kapsamda bölgemizden çiğ süt tedarik eden birçok firmanın çiğ süt kalite kontrolleri birimimiz tarafından gerçekleştirilmekte. Çiğ süt kontrollerinde bağımsız bir kuruluş olarak kabul edilen birimimizin yapmış olduğu bu çalışmalar süt üreticilerimiz tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır. Ayrıca İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve Kooperatifler arasında yapılacak bir protokol ile Biga'da süt üretimi yapılan 112 köyümüzde düzenli olarak çiğ süt kontrolleri başlatılacaktır. Çalışmaların başlaması ile birlikte bölgemizin çok ihtiyaç duyduğu Antibiyogram testi laboratuarımızın da kısa sürede faaliyete geçirilmesi planlanıyor" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çomü Soğuk Hava Deposu Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement