Contemporary İstanbul, 13 Yaşında! - Son Dakika
Güncel

Contemporary İstanbul, 13 Yaşında!

Contemporary İstanbul, 13 Yaşında!

12 yıldır Akbank'ın ana sponsorluğunda, dünyanın farklı coğrafyalarından çağdaş sanat eserlerini sanatseverlerle buluşturan Contemporary Istanbul'un 13. yılı açılış resepsiyonu ile kutlandı.

22.09.2018 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer ve Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli'nin ev sahipliğinde düzenlenen gece, Türkiye ve yurtdışından koleksiyoncu, sanat kurumu temsilcisi, galeri temsilcileri, basın mensubu ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleşti.

Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen açılış resepsiyonuna Norveç Prensesi Märtha Louise, koleksiyoncu Fatima - Eskander Maleki, Photo London Kurucu Direktörü Michael Benson, Fariba Farshad, koleksiyoncu Lady Alison Myners, Proyecto Paz Kurucusu, Birleşmiş Milletler Barış elçisi ve aktris Eglantina Zingg, Callia Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Carmen Reviriego, Pera Capital Partners Kurucusu, koleksiyoncu Louis Negre,SMAK Belçika Sanat yönetmeni Philippe van Cauteren'in yanı sıra Türkan Sabancı, Banu ve Hakan Çarmıklı, Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Esirtgen ve Elif Dürüst ile fuarı izlemek amacıyla yurtdışından davet edilen elliye yakın basın mensubu katıldı.

Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, Contemporary Istanbul'un toplumun sahiplendiği bir marka olduğunu belirterek şunları söyledi: "Sanat insanları birleştirir, hoşgörü ortamının doğmasını sağlar. Geçen on iki yılda dünya çatışmalara, mali krizlere, savaşlara, hatta doğal afetlere sahne oldu. Hepsi bizi derinden sarstı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, bu fuarı daha nitelikli hale getirmek için bizleri cesaretlendirdiniz. Her şeye rağmen Contemporary İstanbul, yolculuğunu aralıksız devam ediyor; bununla gurur duyuyoruz. Arkamızda bıraktığımız tüm zorlu zamanlar dahil, Akbank, en başından beri, Contemporary Istanbul' a destek oldu. Sayın Suzan Sabancı Dinçer'e tüm destekleri için derin şükranlarımı sunuyorum ve umuyorum ki sanatın desteklenmesindeki kararlılık hep bu şekilde devam eder."

Contemporary Istanbul Direktörü Kamiar Maleki, fuarın hem bölgesel hem de uluslararası sanatı destekleyen önemli bir sanat merkezi olduğunu ifade ederek, "Dünyanın en iyi galerilerini ve sanatçılarını İstanbul'a getirmek bizi amacımıza bir adım daha yaklaştırıyor. Galerilerin fuara katılımlarını kolaylaştırmak ve fuarın yeni bölgelere açılmasını sağlamak daima hedefimiz" dedi.

Çağdaş sanatı odak noktasına alarak Türk sanatını dünya sanatıyla buluşturan Contemporary Istanbul, 20 - 23 Eylül 2018 tarihleri arasında 54'ü yabancı toplam 83 galeri ve yaklaşık 2 bin sanat eserini sanatseverler ile buluşuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Contemporary İstanbul, 13 Yaşında! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement