Çöp Konteynerinde Yeni Doğmuş Bebek Bulunması - Son Dakika
Güncel

Çöp Konteynerinde Yeni Doğmuş Bebek Bulunması

Çöp Konteynerinde Yeni Doğmuş Bebek Bulunması

Muğla'nın Dalaman ilçesinde bir çöp konteynerinde bulunan ve "Ömer Alper" ismi verilen yeni doğmuş bebeğin hastanedeki tedavisi sürüyor Dalaman Devlet Hastanesi Başhekimi Tekin: "Herkes onu s...

05.11.2013 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dalaman'da bir çöp konteynerinde bulunan yeni doğmuş bebeğin tedavisi devam ediyor.

Bebeğin sağlık durumu hakkında AA muhabirine açıklama yapan Dalaman Devlet Hastanesi Başhekimi Şirin Atasoy Tekin, bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Ömer Alper ismi verilen bebeğin muayenesinin çocuk doktoru tarafından yapıldığını belirten Tekin, "Bebek 24 saat hemşire gözetiminde tutuluyor. Ömer Alper, çok sakin bir bebek. Herkes onu sevmek, öpmek istiyor. Personelimiz bebekten ayrılmak istemiyor" dedi.

Hastanenin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Özlem Yıldızhan ise geldiği günden beri bebeğin bakımıyla ilgilendiklerini ifade etti.

Ömer Alper'in hastanenin maskotu olduğunu ifade eden Yıldızhan, "İsim babalığını da yapmış olduk. Hastane personelimiz tarafından Ömer Alper ismi verilmiş. Ona çok alıştık. Ayrılışımız biraz zor olacak" diye konuştu.

Evlatlık olarak verilecek

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu da il genelinde 53 ailenin evlat edinmek için sıra beklediğini söyledi.

Ömer Alper bebeği tedavisinin ardından teslim alacaklarını anlatan Akkuzu, şunları kaydetti:

"Bebeği, erkek bebek bekleyen sıradaki aileye 'geçici bakım sözleşmesi' ile vereceğiz. Aile bir yıl denetlenecek. Yapılan ziyaret ve denetlemelerin ardından uyum sağlarsa aile, bebeği evlat edinmek için ilgili mahkemeye başvuracak."

Olay

Muğla'nın Dalaman ilçesinde çöp konteynerinden metal malzeme toplayan bir hurdacının beze sarılı halde bulduğu yeni doğmuş bebek, Dalaman Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

Bebeğe, kendisini hastaneye getiren sağlık memuru ve tedavi eden doktorun isimlerinden oluşan "Ömer Alper" adı verilmişti. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çöp Konteynerinde Yeni Doğmuş Bebek Bulunması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement