Çöpe Atılan Eşyaları Sanat Eserine Dönüştürüyorlar - Son Dakika
Yerel

Çöpe Atılan Eşyaları Sanat Eserine Dönüştürüyorlar

Derviş Çömez - Mersin'in Erdemli ilçesinde el sanatları kursuna katılan kadınlar, çöpe atılan mutfak dolabı ve çekmece gibi eşyalardan tablo, deniz kenarından topladıkları çakıl taşları ve deniz kabuklarından "Kız Kalesi" temalı hediyelik eşya...

29.01.2012 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Derviş Çömez - Mersin'in Erdemli ilçesinde el sanatları kursuna katılan kadınlar, çöpe atılan mutfak dolabı ve çekmece gibi eşyalardan tablo, deniz kenarından topladıkları çakıl taşları ve deniz kabuklarından "Kız Kalesi" temalı hediyelik eşya yaparak gelir elde ediyor.

Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ömer Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, el sanatları, seramik, çiçek ve dekoratif ahşap boyama ve vernikleme elemanı kursuna katılan kadınların çöpten topladıkları eşyaları sanat eserine dönüştürdüklerini söyledi.

Okur, kadınların yaz döneminde Kız Kalesi'ne tatile gelenlerin dönerken çöpe attığı sandalye, ayna, şişe, mutfak dolabı, çekmece, tepsi, gazetelik ve sehpa gibi eşyaları tamir ederek hem meslek öğrendiklerini hem de sanat eserleri ortaya çıkardıklarını belirtti.

Kurs hocası Leyla Timurtaş ise kursiyerlerin hiç harcama yapmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kursta yapılan tüm eserler geri dönüşüm sayesinde elde edildi. Kurstaki eserler, tablolar, eski mutfak dolapları ve çekmecelerden üretiliyor. Eskiyi tamir edip birer sanat eserine dönüştürüyoruz. Kursta kullandığımız seramik hamuru satın alınırsa çok pahalı. Biz maliyeti düşürmek için bunu kendimiz imal ediyoruz ve yapacağımız seramik ve çiçeklerde kesinlikle kalıp kullanmıyoruz, tamamen hayal gücümüzden yararlanıyoruz. Kursumuza katılan kadınlarımız ve genç kızlarımızın hepsi altın bilezik değerinde meslek öğrendi."

Kursiyerlerden bazıları da deniz kenarından topladıkları çakıl taşları ve deniz kabuklarından "Kız Kalesi" temalı hediyelik eşya ve mıknatıslı süs eşyaları (magnet) yaparak gelir sağlıyor.

Kursiyer Hayriye Özyurt, ürünlerini yerli ve yabancı turistlere sattıklarını belirterek, "Çakıl taşı ve deniz kabuklarından sıfır maliyetle para kazanıyoruz. Yaptığımız mıknatıslı süs eşyaları 5 ile 15 lira arasında alıcı buluyor" diye konuştu.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çöpe Atılan Eşyaları Sanat Eserine Dönüştürüyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement