Çöpte Bulunan Bebeği Sınır Tanımayan Doktorlar'ın Çevirmeni Evlat Edindi - Son Dakika
Güncel

Çöpte Bulunan Bebeği Sınır Tanımayan Doktorlar'ın Çevirmeni Evlat Edindi

Çöpte Bulunan Bebeği Sınır Tanımayan Doktorlar\'ın Çevirmeni Evlat Edindi

Etiyopya’da Şubat ayında çöpte bulunan bebeği Sınır Tanımayan Doktorlar’ın çevirmeni evlat edindi.

08.06.2018 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etiyopya'da Şubat ayında çöpte bulunan bebeği Sınır Tanımayan Doktorlar'ın çevirmeni evlat edindi.

Şubat ayında, sabahın erken saatlerinde Etiyopya'nın Gambella kentinde Saint Michael Kilisesi'nin yanındaki ara sokakta çöp yığınlarının arasında bir kız bebek bulunmuştu. Ağır hipotermi geçiren ve kan şekeri de çok düşük olan bebek Gambella Hastanesi'ne getirilmişti. Bebeğin bakımını Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) pediyatri ekibi üstlenmişti.

MSF'nin hastanedeki tıbbi koordinatörü Dr. Cesar Perez Herrero, yaptığı açıklamada, "Annesinin onu belki de sokakta doğurduğunu düşünüyoruz. Annenin ailevi veya toplumsal bir sorunu olduğunu tahmin ediyoruz, ama bunlar sadece tahmin tabii. Eğer hastaneye getirilmeseydi bu bebek hayatta kalamazdı. Durumu çok kötüydü ama sağlık ekipleri yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yapılan tıbbi müdahaleyle onu kurtarmayı başardı. Bebeğin durumunu tüm çalışanlarımız heyecanla takip etti, başına gelenler hepimize dokundu. Annesi, babası, onunla ilgilenen kimsesi olmadığı için, bebeğe çok iyi bakılması hepimizin sorumluluğu oldu. Fakat içimizden biri, doğum servisi ve yenidoğan bölümünde çevirmen olarak çalışan Abang Ochudo Gilo, onunla daha da özel bir bağ kurdu" ifadelerini kullandı.

"Hayatımızı değiştiren yeni üyemizle çok mutluyuz"

Hastanenin başhekimi, standart prosedüre uygun olarak durumu Çocuk ve Kadın Bakanlığı Gambella Bölge Müdürlüğü'ne bildirdi. Bu sırada Abang çok önemli bir karar verip çocuğu evlat edinmek istediğini söyledi. Talebini hemen yetkililere iletti ve evlat edinme izni çıktı. Bebeğin yeni annesi Abang, "Bebeği görür görmez sevdim ve onu korumak istedim" dedi. "Onu ilk gördüğümde müthiş bir mutluluk hissettim, o yüzden de adını Metech, yani Anuak dilinde Sevinç koydum" diyen Abang, "Başka çocuğum yok, annem ve üç kız kardeşimle yaşıyorum. Başta, hem işe gidip hem bebeğe nasıl bakacağım diye tereddüt ettim. Ama annem 'sen hiç merak etme' dedi, ben işteyken bebeğe memnuniyetle bakacağını söyledi. En küçük kız kardeşim de okuldan sonra bebeğe bakmaya yardım edecek. Sevinç herkese sürekli gülümsüyor. Hayatımızı değiştiren yeni üyemizle çok mutluyuz" açıklamasını yaptı.

Gambella Hastanesi hayat kurtarıyor

Gambella Hastanesi yenidoğan yoğun bakım ünitesinde bir gezici çocuk doktoru, bir bakım sorumlusu, bir doktor, bir başhemşire ve altı hemşire olmak üzere MSF'nin Etiyopyalı ve uluslararası çalışanları görev yapıyor. Bölge sağlık dairesinden 1 doktorla 6 hemşire de burada görevli MSF ekibiyle birlikte çalışıyor. Ekip, erken doğan, yenidoğan enfeksiyonu veya menenjit geçiren, hamilelik sırasında gelişim bozukluğu yaşayan çok sayıda bebeğe bakıyor.

MSF doğum bölümünde çalışmaya başladığından bu yana, hastaneye gelenlerin sayısında büyük bir artış kaydedildi ve doğum bölümü Gambella Hastanesi'nin en yoğun bölümlerinden biri oldu. 2018'in Mart ayında 270'ten fazla kadın burada doğum yaptı ve 40'tan fazla bebek yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü. Hastane hem Güney Sudan'dan gelen mültecilere hem de bölge halkına hizmet veriyor. - ADDİS ABABA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çöpte Bulunan Bebeği Sınır Tanımayan Doktorlar'ın Çevirmeni Evlat Edindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement