Çorlu'da Kobi'lere Yönelik Toplantı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Çorlu'da Kobi'lere Yönelik Toplantı Düzenlendi

Çorlu'da, "KOBİ'lere ve Girimşicimlere Sağlanan Destekler ve Finans Olanakları" konulu toplantı düzenlendi.

07.04.2017 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu'da, "KOBİ'lere ve Girimşicimlere Sağlanan Destekler ve Finans Olanakları" konulu toplantı düzenlendi.

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSKEB), Kredi Garanti Fonu A.Ş. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) iş birliği ile Denizbank Hacettepe Teknokent ve KOBİ Efor Çözüm Ortaklığında, ilçedeki bir otelde düzenlenen toplantıda, iş insanları, yatırımcılar ve bankacılar bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Kredi Garanti Fonu A.Ş. Genel Müdürü İsmet Gergerli, KOBİ'lerin Türk ekonomisinin yapı taşları olduğunu ve yüzde 99.7'sinin KOBi'lerden oluştuğunu söyledi.

Gergerli, üretimin, istihdamın, ihracatın yarısından çoğunu KOBi'lerin sağladığını ifade ederek, "Kredi Garanti Fonu, KOBİ'lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak için kurulmuş ve kuruluş vizyonu halen devam ediyor, hatta artarak devam ediyor. Ama bu vizyona yeni vizyonlarda ekliyoruz. Bugün geldiğimiz nokta, bu vizyonun biraz daha geliştirilmiş hali." dedi.

Gergerli, Çorlu'nun, lokasyonuyla ve lojistik imkanlarıyla stratejik bir yer olduğuna dikkat çekerken, buranın bir ilçe olmakla birlikte, birçok ilden daha büyük olduğunun da bilindiğine değindi.

Kredi Garanti Fonu'nun, 1991 yılında kurulmuş, ortakları arasında TOSYÖV'de olduğunu anlatan Gergerli, Kredi Garanti Fonu'nu özetle tarif etmek gerekirse, para veren değil, para verenlere kefalet desteği sağlayan bir kuruluş olduğunu söyledi.

Gergerli konuşmasında şunları kaydetti:

"Sizler, krediyi bankadan alıyorsunuz. Biz de size kefil oluyoruz. Banka size daha uygun vadeli daha uygun imkanlarla ve daha rahat kredi veriyor. Ancak, Kredi Garanti Fonu sadece KOBİ'lere değil KOBİ üstü işletmelere de kefalet sağlıyor. Dolayısıyla, imkanları ve kapasitesi çok gelişmiş, yani geçmişte sadece kendi öz kaynaklarını daha mütevazi limitlerle yaparken, bugün kendi öz kaynakları, Avrupa Yatırım Fonu gibi uluslararası kuruluşların sağladığı fonlar ve en başta da tabiki Hazine Müsteşarlığımızın hükumetimizin sağladığı imkanlarla bunu yapıyoruz. 2015 sonu, 1,8 milyarlık bir büyüklüğü vardı Kredi Garanti Fonu'nun, 2016 sonuna geldiğimiz aynı yöntem, aynı sistem, aynı yapıyla ancak 5 milyara getirebilmiştik. Bir sistemin kurgusunun değişmesi ve yeni fonksiyonların getirilmesi gerektiğini söyledik ve ödevimize çalıştık. 2016 bizim için bir hazırlık süreciydi. Sistemler kurduk, süreçleri yeniden tanımladık, mevzuatları oluşturduk ve yasal düzenlemeler yapıldı. Geldiğimiz noktada 250 milyarlık hazine imkanı olan, bu anlamda bankacılık sistemine entegre çalışan bir yapı tasarladık. Dün itibariyle 91 milyar bir büyüklüğe ulaştık."

Yapılan toplantıya TOSYÖV Başkanı Nezih Kuleyin, Denizbank KOBİ Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Murat Kulaksız katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorlu'da Kobi'lere Yönelik Toplantı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement