Çorlu 'Gümrük Yasasını Anayasa Mahkemesi'ne Götüreceğiz" "Kılıçdaroğlu; Çekilme Konusunda Muhatap... - Son Dakika
Güncel

Çorlu 'Gümrük Yasasını Anayasa Mahkemesi'ne Götüreceğiz" "Kılıçdaroğlu; Çekilme Konusunda Muhatap...

Çorlu \'Gümrük Yasasını Anayasa Mahkemesi\'ne Götüreceğiz" "Kılıçdaroğlu; Çekilme Konusunda Muhatap...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki milletvekili heyeti, Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ndeki Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

24.04.2013 21:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'gümrük YASASINI ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖTÜRECEĞİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki milletvekili heyeti, Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ndeki Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Çıkışta toplanan vatandaşların alkışlarıyla destek verdiği Kılıçdaroğlu, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmadı. Daha sonra Çorlu yolu üzerinde Vatan Kablo fabrikasına giden Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, fabrikayı gezdi. Başına baret takarak iş elbisesi giyen Kılıçdaroğlu yetkililerden fabrika ve üretimleriyle ilgili bilgiler aldı. Bir süre fabrikada dolaşan Kılıçdaroğlu daha sonra Çorlu İlçesi'ne geçti.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, bir süredir işadamlarıyla bir araya gelmek gibi bir politika izlediklerini söyledi. Daha önce bir çok ilde toplantı yaptıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, 'Daha önce Gaziantep, Bursa, Kayseri, Malatya'da iş çevreleriyle bir araya geldik. İlk kez Çorlu'da bir ilçede işadamlarıyla bir araya geliyoruz. Bizim açımızdan Çorlu'nun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Çorlu çok hızlı gelişen bir ilçemiz haklı olarak üniversite istiyor. Bu taleplerini saygıyla karşılıyoruz. Çorlu'yu sadece Çorlu olarak düşünmek yanlış. Trakya'dan Adapazarı'na kadar olan aksı bir arada düşünmeliyiz. Adapazarı'na kadar olan çizgi ortak politika üretilmesi gereken bir alandır. Ulaşımı, sanayiyi bu bağlamda düşünmeliyiz. Eğer siz önlemi sadece Çorlu olarak düşünürseniz İstanbul tıkanır. Daha büyük, geniş ve geleceğini düşünerek planlamak zorundayızö diye konuştu.

Demokrasiyi önemsediklerini belirten Kılıçdaroğlu, önceki gün parlamentodan gümrükle ilgili bir yasa çıkarıldığını hatırlatarak, yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, 'Demokrasinin olmadığı bir toplumda barış, huzur olmaz. Eğer demokrasimizi geliştirebilirsek, bireysel özgürlük alanlarımızı geliştirebilirsek, insanlar düşüncelerini korkmadan dile getirebilseler göreceksiniz ki o ortamda sanayici daha rahat üretim yapacaktır. Geçenlerde hükümet parlamentodan gümrükle ilgili bir yasa çıkardı. Ama içerisinde Ticaret ve Sanayi Odalarını ilgilendiren maddeler vardı. Seçimle gelinen seçimle gitmesi gerektiğine inanan bir siyasi partiyiz. Çünkü biz demokrasi istiyoruz. Seçimle gelenin iktidarın kararıyla görevden alınması, bizim doğru kabul edebileceğimiz bir uygulama değildir. Buna yönelik bir düzenleme yapıldı yasada. Ticaret ve Sanayi Odalarına ilişkin bir düzenleme yapıldı. Biz bu düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Çünkü doğru bir düzenleme değil. Özgürlükçü ve demokrasiye uyan bir uygulama değil, doğru bulmuyoruz, engel olarak görüyoruzö diye konuştu.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın ardından Çorlu Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan Aşevinin açılışını yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler kalabalık bir partili grubu ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Aşevinin kurdelesini kestikten sonra incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu, yardım sağlanacak bir aileye gidecek olan yemekleri tencereden kepçeyle doldurdu. Bir süre aşevini gezen Kılıçdaroğlu daha sonra işadamlarıyla bir araya geleceği otele geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorlu 'Gümrük Yasasını Anayasa Mahkemesi'ne Götüreceğiz' 'Kılıçdaroğlu; Çekilme Konusunda Muhatap... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement