Çorlu Kitap Fuarı'na iİlgi Yoğundu - Son Dakika
Güncel

Çorlu Kitap Fuarı'na iİlgi Yoğundu

Çorlu Kitap Fuarı\'na iİlgi Yoğundu

Orion'da bir haftadır devam eden Çorlu Kitap Fuarı her gün binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

12.12.2013 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Açıldığı günden bu yana ünlü isimleri ağırlayan fuara bu hafta sonu Kahraman Tazeoğlu, Ayşenur Yazıcı, Sinan Yağmur, Nur Onur gibi yine çok sevilen ve pek çok hayranı olan yazarlar katılacak.

Orion Alışveriş Merkezi, Çorlu Belediyesi, Apsis Kitap ve Özel Trakya Koleji'nin işbirliğiyle düzenlenen 4. Çorlu Kitap Fuarı devam ediyor. 6 Aralık Cuma günü başlayan ve bir hafta içerisinde 14 yazarı okurlarıyla buluşturan fuara bölge halkının ilgisi büyük. Trakya'nın tamamından kitapseverleri Orion'da buluşturan fuarı her yaştan binlerce kişi ziyaret ediyor. Yeni çıkan kitapları görme, bekledikleri kitapları fuara özel indirimli fiyatlarla satınalma imkanı bulan ziyaretçiler aynı zamanda ünlü yazarlarla da tanışma, sohbet etme ve kitaplarını imzalatma fırsatı yakalıyor.

Geçtiğimiz haftasonu düzenlenen söyleşi ve imza günlerine gösterilen yoğun ilgi, hafta içi günlerde de okulların toplu ziyaretleriyle devam etti. Özel Trakya Koleji'nin sağladığı ulaşım desteğiyle 20'ye yakın okul Orion'daki kitap fuarını ziyaret etti. Öğrencilerin konuk yazarlara gösterdikleri ilgi ve sevgi görülmeye değer kareler oluşturdu. Sevdikleri yazarların önünde uzun kuyruklar oluşturan öğrenciler yazarlarla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler.

Her yaştan okura hitabeden binlerce kitabın yer aldığı fuara bu haftasonu da ünlü isimler konuk olacak. 13 Aralık Cuma günü saat 10:00'da Onur Şimşek yine çocuklar için Orion'da olacak. Geçtiğimiz yıl da kitap fuarımıza katılarak imza günü yapan ve yüzlerce hayranıyla buluşan Kahraman Tazeoğlu bu sene de Orion'a konuk oluyor. 13 Aralık Cuma günü saat 18:00'de Orion'a gelecek olan Kahraman Tazeoğlu, önce keyifli bir söyleşi gerçekleştirecek. Cinemarine Sinemaları'ndaki salonda gerçekleşecek söyleşiye tüm sevenleri ücretsiz olarak katılabilecek. 1 saat sürecek söyleşinin ardından Kahraman Tazeoğlu, Orion alt kattaki fuar alanında kitaplarını imzalayacak.

Funda Bahçeci, Levent Uysal, Osman Aysu ve Nur Onur da 14 Aralık Cumartesi günü Orion'da imza günü gerçekleşecek yazarlar. Çorlu Kitap Fuarı'nın son günü olan 15 Aralık Pazar günü ise iki ünlü isim Orion'da olacak. Daha önce Orion'daki kitap fuarlarına iki kez katılmış olan Ayşenur Yazıcı ve büyük bir hayran kitlesine sahip, ilgi çekici kitaplarıyla adından söz ettiren Sinan Yağmur, kitap fuarının son konuk yazarları. Ayşenur Yazıcı saat 13:00'te fuar alanında sevenleriyle birlikte olacak. Sinan Yağmur ise saat 16:00'da fuar alanında başlayacak imza etkinliğinin ardından saat 17:00'de söyleşi gerçekleştirecek. Yağmur'un söyleşisini dinlemek isteyenler de Cinemarine Sinemaları'ndaki ücretsiz etkinliğe katılabilecek.

ONUR ŞİMŞEK

Onur Şimşek, 1978 yılında İstanbul'da doğdu. İstek Vakfı Tarabya Kemal Atatürk Lisesi'ni ve Kültür Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Çocuk edebiyatına yeni bir soluk getiren Şimşek, farklı bir tarzda yazdığı öykülerinde dostluk, paylaşma, yardımlaşma gibi duygulara ağırlık vermektedir. Yazarın çocuk edebiyatındaki ilk eseri olan En İyi Dost kitabı okuyucularından büyük beğeni toplamıştır. Dokuz öykü kitabı daha olan Şimşek'in ayrıca Neşeli Sayılar isimli bir matematik kitabı da basılmıştır. Karikatürist Yaşar Fırat'ın yazdığı ve çizdiği "Çıtır ile Pıtır" serisinin de editörlüğünü ve senaryo danışmanlığını yapan şimşek yayıncılık hayatını sürdürmektedir.

KAHRAMAN TAZEOĞLU

1969 doğumlu Tazeoğlu, eğitim hayatını İstanbul'da tamamladıktan sonra radyoculukla uğraştı. Sesini olduğu kadar kalemini de çok iyi kullanan bir yazar olan Tazeoğlu aynı zamanda da şair. Son 10 yılda yayınlanmış olan eserleri arasında şiir kitapları olarak 'Seni İçimden Terk Ediyorum' ve 'Ölü Bir Kentin Mors Alfabesi' var. 'Mavi Ada Mektupları' ve 'Tutsak Mektuplar' kitapları da yazarın derlemeleri. Kahraman Tazeoğlu'nun diğer kitapları ise Araz, Susacak Var, Mavi Ev, Beni Susarken Bölme, Başka, Eyvallah, Kayıp Yüzyılın Prensesi ve 2012 yılında çıkardığı eseri Bambaşka.

FUNDA BAHÇECİ

Ankara doğumlu Funda Bahçeci, ilk ve orta öğrenimini Ankara'da, lise öğrenimini de Malatya'da tamamladı. Anadolu Üniversitesi Halka İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. İSTEK Vakfı'nda Kütüphane Sorumlusu olarak iş hayatına atıldı ve on yedi yıldır aynı görevi sürdürmekte. 15 yılı kütüphanede çocukların hangi kitaplara daha fazla ilgi gösterdiğini gözlemlemekle geçmiş. Bilge Köstebek de bu deneyimin sonucunda doğan, biraz mistik, biraz doğal, biraz huysuz, biraz sevecen, biraz hayalci, biraz gerçekçi bir kahraman. Funda Bahçeci'nin dili yalın, cümleleri yaş grubundaki çocukları zorlamayacak uzunlukta.

LEVENT UYSAL

Levent Uysal 1967 yılında Karabük'te doğdu. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra kendi inşaat şirketini kurarak iş yaşamına atıldı. 35 yıllık özlemi olan ilk kitabını 46 yaşında yazdı. Düşünmeye ve hayal gücünü kullanmaya başladığı günden bu yana en büyük hayali yazarak paylaşmaktı. Kendisini büyük kumsalda bir kum tanesi gibi görerek, kumların nereden geldiğini, denizlerin kumları neden ıslattığını, rüzgarın kumları oradan oraya neden götürdüğünü, yağmurun kumların üzerine neden yağdığını, güneşin neden kumları ısıttığını düşündü. Anlayabildiklerini yazarak paylaşmak için heyecanlandı. Ve ilk kitabı "Güneşin Battığı Yer" akıcı dili ve zorlamayan üslubuyla şimdi karşımızda.

OSMAN AYSU

1936 doğumlu Osman Aysu, İ.Ü. Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra avukat olarak çalışmaya başladı. 1989 yılında mesleğini bırakan Aysu, 1994 yılında edebiyata yöneldi ve polisiye-gerilim türünde romanlar yazmaya başladı. Eserlerinde akıcılık özelliğine önem veren yazarın 50'ye yakın yayınlanmış kitabı bulunmaktadır. Osman Aysu, Türkiye'de polisiye-gerilim türünde romanları ile en bilinen yazarlardan biridir.

NUR ONUR

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden 1995 yılında mezun olan Nur Onur, aynı üniversitede Radyo-Televizyon Bölümü'nde master programını tamamladı. 1992 yılında TRT'de başladığı televizyonculuk hayatında pek çok başarılı işe imza attı. Sunuculuk, yönetmenlik, proje yapımcılığı, yazarlık gibi birçok alanda çalışmalarını sürdürmesinin yanı sıra, üniversitelerde konferanslar veren Nur Onur, "LaSalle Akademy" ve "Best Model Of The World" yarışmalarının jüri üyeliklerini de yaptı.

AYŞENUR YAZICI

1958 yılında Elazığ'da doğan Ayşenur Yazıcı, ortaokulu Paris'te, liseyi Ankara Tevfik Fikret Lisesi'nde, üniversiteyi Fransa'nın Lyon şehrinde Rhone akademisinde tamamladı. Kozmetoloji ve sahne sinema sanatları eğitimi aldı. Uzun yıllar TRT'de ve özel televizyonlarda çalıştı, programlar yaptı. 50'den fazla ödülü bulunan Yazıcı'nın yayınlanmış 12 kitabı var. Renklerle terapi ve yaşam üzerine etkileri, düşünce gücünün yaşamımıza etkisi üzerine üniversitelerde seminerler vermektedir. Evrensel enerjiyi kullanma tekniğine dayalı öğreti olan Reiki'de mastırdır. Tasavvufa, Mesnevi'ye, Fîhi Mâ Fih'e özel bir tutkusu vardır.

SİNAN YAĞMUR

Sinan Yağmur, 1965 yılında Kırşehirde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kırşehirde tamamladı, Kırşehir İmam Hatip Lisesi'nden 1984'te, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden de 1990'da mezun oldu. Aynı yıl kelam ve İslam felsefesi ana bilim dalında yüksek lisansa başladı. 1991'de öğretmenliğe başlayan Sinan Yağmur, Konya'da çeşitli okullarda da idarecilik görevlerinde de bulundu. Konya'da Aile Okulu'nda aile içi iletişim, eşler arası sevgi köprüsü gibi konularda konferanslar veren yazar ulusal ve yerel televizyonlarda eğitim programlarına katılmış, çeşitli dergi ve gazetelerde yazıları yayınlanmıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çorlu Kitap Fuarı'na iİlgi Yoğundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement