Çorum'da 10 Kasım - Son Dakika
Güncel

Çorum'da 10 Kasım

Çorum'da 10 KasımÇORUM'da Büyük Önder Atatürk'ün vefatının 79. yılında tören düzenlendi.

10.11.2017 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da 10 Kasım

ÇORUM'da Büyük Önder Atatürk'ün vefatının 79. yılında tören düzenlendi.

Çorum'da anma etkinlikleri kapsamında ilk tören Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirildi. Sırasıyla Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü anıta çelenk sundu. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği ile Vatan Partisi yöneticileri tarafından da anıta çelenk sunuldu. Saat 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Anıttaki törene Vali Kılıç, Garnizon Komutanı Öcal ve Başkan Külcü'nün yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile siyasi parti, mesleki ve sivil toplum örgütü yöneticileri, daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Anıttaki törenin ardından Devlet Tiyatro Salonu'nda düzenlenen Atatürk'ü anma programı düzenlendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Atatürk Oratoryosu düzenlendi.

Çorum\'da 10 Kasım
Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement