Çorum'da 105 Bin Öğrenci Karne Aldı - Son Dakika
Güncel

Çorum'da 105 Bin Öğrenci Karne Aldı

Çorum\'da 105 Bin Öğrenci Karne Aldı

Çorum'da 2012-2013 eğitim-öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte 102 bin öğrenci karne aldı.

14.06.2013 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da 2012-2013 eğitim-öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte 102 bin öğrenci karne aldı.

Kocatepe İlkokulu'nda düzenlenen karne törenine Vali Sabri Başköy, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Hakan Saraç, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ile öğrenci velileri katıldı.

Karne töreninde öğrencilere seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, zehirli kenelerin bulaştırdığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı ve boğulma vakalarına karşı öğrencileri uyardı. Çorum'da 102 bin öğrenci ve 5 bin 500 öğretmen ile 2.5 ay sürecek olan yaz tatilinin başladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Öğrencilerimiz çok çalıştılar yoruldular ancak ben bir uyarıda bulunacağım. Yaz aylarında sadece Çorum'da değil ülke genelinde boğulma olayları sıkça yaşanıyor. Bilinmedik yerlerde, güvenli olmayan yerlerde kesinlikle ırmağa, havuza, göle girmelerini istemiyoruz. Bir diğer husus ilimizde kene vakaları zaman zaman oluyor. Bu yüzden piknik alanlarında daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Öğrencilerimiz oynayacaklar, dinlenecekler ama kitap okumalarını da tavsiye ediyorum. Tamamen televizyon karşısında, internet karşısında hareketsiz kalarak sağlıklarının bozulmasını veya zihinlerinin bulanmasını istemiyoruz. Ailelerimizde çocuklarıyla yakından ilgilensinler. Öğrencilerimizi Eylül ayında sağlıklı bir şekilde karşımızda görmek istiyoruz" dedi.

Vali Sabri Başköy ise, öğrencilerden internette fazla bağımlı kalmamalarını isteyerek, "Tiwitter, facebook, youtube gibi sitelere bakın ancak fazla bağımlılık yapmayın. Başından kalkmamazlık yapmayın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilere karnelerini dağıttı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çorum'da 105 Bin Öğrenci Karne Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement