Yol yapım çalışması nedeniyle taşınan asırlık türbenin içi boş çıktı - Son Dakika
Yaşam

Yol yapım çalışması nedeniyle taşınan asırlık türbenin içi boş çıktı

Çorum'da vatandaşların dilek dileyip dua ettiği 100 yıllık Safar Dede türbesi, yol yapım çalışması nedeniyle kaldırıldı. Yapılan kazıda türbenin için boş olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine türbeye 50 metre mesafedeki Garip Dede türbesi de araştırılınca onun da içinin boş olduğunu belirlendi.

01.03.2021 14:36  Güncelleme: 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yavruturna Mahallesi'nde bulunan 100 yıllık 'Garip Dede' türbesi, geçen yıl Gazi Caddesi'ni Kıbrıs Caddesi'ne bağlamak için yapılması planlanan yol nedeniyle; Çorum Müftülüğü'nden alınan onayın ardından belediye ekiplerince kazı yapılarak, kaldırıldı. Kazıda, kalıntıya rastlanmayan türbedeki mezarın boş olduğu anlaşıldı.

Yol yapım çalışması nedeniyle taşınan asırlık türbenin içi boş çıktı

ARALARINDA 50 METRE MESAFE VAR

Belediye ekipleri sürdürülmek istenen yol yapım çalışmaları kapsamında; kaldırılıp, içi boş çıkan 'Garip Dede' türbesinin yakındaki 'Safar Dede' türbesi için de inceleme başlattı. Belediye ekiplerince 'Safar Dede' türbesinde yapılan kazıda da kaldırılan türbedeki mezarın boş olduğu ortaya çıktı. Yapılan kazı çalışmasında, mum yakılıp duaların yapıldığı türbede de herhangi bir kemik kalıntısına rastlanılmaması, şaşkınlık yarattı. Aralarında 50 metre mesafedeki türbelerin boş çıkmasıyla, kazı yapılan alan dolduruldu.

Yol yapım çalışması nedeniyle taşınan asırlık türbenin içi boş çıktı

3 METRE DERİNLİKTE KEMİK ARADILAR

Yavruturna Mahallesi Muhtarı Metin Kaşar, mezar içi boş çıkan türbelerde hiçbir bulguya ulaşılamadığını söyleyerek, "İtinalı bir şekilde kazı yapıldı. Her iki türbede de kemik kalıntıları bulunamadı. Daha önce yol yapım çalışması nedeniyle Garip Dede olarak bilinen türbeyi kaldırmıştık ve içi boş çıkmıştı. Bugün de Safar Dede olarak bilinen türbeyi kaldırdık onun içi de boş çıktı. Belediye ekipleri, imam ve diğer yetkililerle birlikte kazı çalışmalarını takip ettik. Ekipler 3 metre aşağıya inerek kemik kalıntıları aradı ve hiçbir ize rastlanmadı"'

Yol yapım çalışması nedeniyle taşınan asırlık türbenin içi boş çıktı

İSİMLERİ YAŞATACAĞIZ'

Türbelerdeki isimleri yaşatacaklarını kaydeden Kaşar, "Tabi 'kemik bulunamadı' diye adını yaşatmayacak değiliz. Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve Hasan Tuluk hocamızla beraber hemen yanındaki alana bir şehir çeşmesi ve dedelerimizin isimlerini yazarak adlarını yaşatacağız. Hatta bu sokağın adı da Garip Dede Sokağı olacak" diye konuştu.

Yol yapım çalışması nedeniyle taşınan asırlık türbenin içi boş çıktı
Yol yapım çalışması nedeniyle taşınan asırlık türbenin içi boş çıktı
Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Yol yapım çalışması nedeniyle taşınan asırlık türbenin içi boş çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • sami: İsimleri nasıl yaşatacanız. ya öyle birisi yoksa birileri 150 sene 80 sene önce oralara ev köy yapılmasın diye sahte türbe yaptıysa. :) 44 0 Yanıtla
  • alfa-beta: çorum.. burda hersey normaldir. 12 3 Yanıtla
  • Aslan: Çok şey istediler her halde dedeler kaçmış. 13 1 Yanıtla
  • doğrucu davut: böyle böyle insanları uyutuyorlar 4 0 Yanıtla
  • İlhami : Anadolunun birçok yerinde türbe diye ,adamların definelerine dua ettiğimizi bilen kişi çoz az olmalı...kurnaz insanlar ,bizim yerimize onlar koruyacak diye düşünmüşler. 1 0 Yanıtla
  • Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı
    08:01 Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı

    Bitlis-Baykan kara yolunda meydana gelen heyelanın ardından ekiplerin çalışması sonucu yol kontrollü olarak trafiğe açıldı. Heyelan sırasında yoldan geçen bir otomobildeki kişiler son anda kurtuldu. Toprak yığını ve kaya parçalarının temizlenmesinin ardından yol tekrar araç geçişlerine açıldı.

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • Siirt'in Pervari ilçesinde trafik kazası: 3 yaralı
    23:22 Siirt'in Pervari ilçesinde trafik kazası: 3 yaralı

    Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Yukarıbalcılar köyünde meydana gelen trafik kazasında araç şarampole yuvarlandı ve 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bandırma Koyunculuk Araştırma Müdürlüğü'nden Duygu Yüklü İftar Programı
    23:17 Bandırma Koyunculuk Araştırma Müdürlüğü'nden Duygu Yüklü İftar Programı

    Bandırma Koyunculuk Araştırma Müdürlüğü, çalışanları ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirdiği iftar programında bir araya geldi. Programda, çocuklara renkli uçan balonlar ve pamuk şekerler dağıtılarak minik misafirlerin yüzlerinde tebessümler oluşturuldu. İftarın ardından dualar eşliğinde bereketin paylaşıldığı anlar yaşandı. Müdür Veske, programa katılan herkese desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileterek, gelecek yıllarda da benzer etkinliklerin düzenleneceğini müjdeledi.

  • Kocasinan'da Kurusıkı Tabanca İle Oynayan Çocuklar Yaralandı
    23:11 Kocasinan'da Kurusıkı Tabanca İle Oynayan Çocuklar Yaralandı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Yavuzlar Mahallesi'nde kurusıkı tabanca ile oynayan 16 yaşındaki C.A. ve O.D., tabancanın ateş alması sonucu ellerinden yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralı çocuklar Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement