Çorum'da "Bedri Rahmi Eyüpoğlu 2. Hikaye Yarışması" Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Çorum'da "Bedri Rahmi Eyüpoğlu 2. Hikaye Yarışması" Düzenlenecek

İskilip Kaymakamlığı tarafından "Bedri Rahmi Eyüpoğlu 2. Hikaye Yarışması" düzenlendiği bildirildi.

12.03.2015 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İskilip Kaymakamlığı tarafından "Bedri Rahmi Eyüpoğlu 2. Hikaye Yarışması" düzenlendiği bildirildi.

Kaymakam Şuayip Gürsoy, yaptığı yazılı açıklamada, bir dönem İskilip'te kalan şair, yazar ve ressam Bedri Rahmi Eyüpoğlu adına ilk kez geçen yıl düzenledikleri hikaye yarışmasının gördüğü yoğun ilgi nedeniyle bu yıl da ikincisini düzenlemeye karar verdiklerini belirtti.

Yarışmaya geçen yıl 321 eserin gönderildiğini hatırlatan Gürsoy, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet dönemi yazar, şair ve ressamı Bedri Rahmi Eyüpoğlu'nun eserlerinin gelecek kuşaklara örnek olmasını arzuladığımız ve bu vesileyle hikaye dalında yeni yeteneklerin ortaya çıkmasına öncülük edebilmek için hikaye yarışmasının ikincisini düzenliyoruz. Bilindiği gibi Bedri Rahmi Eyüpoğlu 1942 yılında İskilip'e gelmiş, en değerli şiirlerini burada yazmış ve resimlerinin bazılarını ilçemizde yapmıştı. Geçen yıl düzenlediğimiz yarışmaya 321 yazar eserleriyle katılarak tahminlerimizin üzerinde bir katılım olmuştu. Jürimizde yer alan tanınmış isimlerce yapılacak değerlendirmeler ülkemizde kalıcı yazarların yetişmesine büyük katkı sağlayacaktır. İskilip Kaymakamlığı olarak tüm katılımcılara şimdiden başarılar diliyoruz."

Yarışmaya isteyen herkesin katılabileceğini, son katılım tarihinin 15 Mayıs olduğunu ifade eden Gürsoy, sonuçların 30 Haziran'da ilan edileceğini ve dereceye giren yazarların ödüllendirileceğini kaydetti. Gürsoy ayrıca, derece alan eserlerin kaymakamlık tarafından kitaplaştırılacağını da aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorum'da 'Bedri Rahmi Eyüpoğlu 2. Hikaye Yarışması' Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement