Çorum'da Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Çorum'da Kısa Kısa

Tarım ve Orman Bakanlığının "Türkiye'de Çiftlik Danışmanlık Sisteminin Kurulmasına İlişkin Teknik Yardım" projesi kapsamında 12 ilde yapılacak bölgesel eğitim toplantılarının 5'incisi Çorum'da gerçekleştirildi.

09.11.2018 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve Orman Bakanlığının " Türkiye'de Çiftlik Danışmanlık Sisteminin Kurulmasına İlişkin Teknik Yardım" projesi kapsamında 12 ilde yapılacak bölgesel eğitim toplantılarının 5'incisi Çorum'da gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde kentteki bir otelde gerçekleştirilen ve 5 gün süren eğitim toplantısında, Çorum'un yanı sıra Tokat, Amasya, Samsun, Sinop, Kastamonu, Çankırı ve Yozgat'tan üretici, tarım danışmanı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine AB ülkelerinden ve Türkiye'den uzman kişilerce eğitim verildi.

Çapraz uyum, çiftlik yönetimi, su ve toprağın korunması, hayvan sağlığı, hayvan kimliklendirme ve hayvan hastalıkları, gıda güvenilirliği ve bitki koruma ürünleri konularında sunumlar ve grup çalışmaları yapılan eğitimde, çiftlik ziyaretleri de düzenlendi.

Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Yusuf Şahinbaş, projenin kapanış töreninde yaptığı konuşmada, bakanlığın bu projesi ile Türkiye'de yeni bir açılımın başladığını belirtti.

Projenin, Türkiye'nin tarım ve kırsal alanda AB mevzuatına uyum sağlamasına katkıda bulunmayı hedeflediğini ifade eden Şahinbaş, proje sonunda bir çok iyi uygulama örneğinin elde edileceğinden emin olduğunu vurguladı.

"Gencim Geleceğim Ailemle Güleceğim" projesi

Çorum'da İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce geliştirilen "Gencim Geleceğim Ailemle Güleceğim" projesi kapsamında ergenlik dönemindeki gençlere yönelik başta iyi insan olmanın yanı sıra görev ve sorumluluk bilinci kazandırmak üzere eğitimler düzenlenecek.

Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu, Çorum Belediyesi Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kocatepe Ortaokulu öğrencilerine değer bilinci, görev ve sorumluluk bilinci, iyi insan olma, helal haram bilinci, anne baba hakkı gibi konularda eğitim, sohbet ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

Eğitimlerde ayrıca, zararlı alışkanlıklarla mücadele, televizyon, cep telefonu, internet ve sosyal medya bağımlılığı, şiddetle mücadele gibi konularda seminerler verilecek.

"Gencim Geleceğim, Ailemle Güleceğim" projesi, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve İl Müftü Vekili Abdullah Pamuklu tarafından imzalandı.

Milli Eğitim Müdürü Büyük, imza töreninde yaptığı konuşmada, proje ile gençlerin ergenlik dönemindeki sıkıntıları daha kolay atlatmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Geleceğin emanet edileceği gençlerin kendilerini iyi yetiştirmesi gerektiğini dile getiren Büyük, "İl Müftülüğümüz ile birlikte pek çok proje yürüttük. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak olan bu proje ile aile içi iletişimi güçlendirmeyi, ergenlik dönemindeki gençlerin problemlerini en aza indirmeyi, velilere aile olmanın sorumluluklarını hatırlatmayı, sosyal medyayı doğru kullanma bilinci vererek, gençlere değer bilinci kazandırmayı ve sorumluluk bilincini geliştirmeyi hedeflemekteyiz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorum'da Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement