Çorum'da Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Çorum'da Orman Yangını

Çorum\'da Orman Yangını

Çorum'un Kargı ilçesine bağlı Seki köyünde çıkan yangında 30 hektarlık ormanlık alan yandı.

04.08.2013 02:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Kargı ilçesine bağlı Seki köyünde çıkan yangında 30 hektarlık ormanlık alan yandı.

İddialara göre, Seki köyünde yaşayan A.K.(70) tarlasındaki anızları yaktı. Rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçrayan kıvılcımlar kısa sürede büyüdü. Ormanlık alandan dumanlar yükseldiğini gören köylüler jandarma ve itfaiye ekiplerine haber vererek yardım istedi. İhbarın ardından Çorum, Amasya. Kargı, Osmancık cve Hacıhamza'dan çok sayıda ekip sevk edildi.

Rüzgar ve arazinin engebeli oluşu nedeniyle ekipler yangına müdahale etmekte güçlük çekerken, köylülerde yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Köylüler ve orman işçileri yangına küreklerle, itfaiye ekipleri ise hakim tepelerden müdahale etmeye çalışıyor. Yangının duyulmasının ardından Kargı Kaymakamı Hakan Engin, Kargı Belediye Başkanı Mustafa Başpınar olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldılar. Kargı Orman İşletme Müdürü Osman Koru'da yangın alanına inerek söndürme çalışmalarını yerinde koordine etti.

Koru çalışmaların devam ettiğini belirterek, "İşçi sayımız az, yangın alanı büyük, yangının neden çıktığını henüz bilmiyoruz araştırmasını yapacağız. Köylü vatandaşlarımızda organize ederek yangının etrafını çevirdik." dedi. Tahmin olarak 25-30 hektarlık bir alanın yandığını belirten Koru, "Yangın bazı yerlerde tepelere sıçramış şuanda kontrol altında sayılır, çok az bir yerimiz var kontrol altına alamadığımız, çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Köy halkı ise yangının köye çok yaklaştığını ve tedirgin olduklarını belirttiler. Köy muhtarı İsmail Koyuncu, yangının bir köylünün yaktığı ufak bir ateşten çıktığını belirterek, "Temennimiz köye sıçramadan söndürülmesi, ancak yangının çukurda çıkması ve itfaiye araçlarının da müdahale edememesinden dolayı endişeliyiz, umarız kısa sürede kontrol altına alınıp söndürülür" dedi.

Yangın şu ana hala kontrol altına alınamazken, köy halkının da yardımlarıyla orman ve belediye itfaiyelerinin söndürme çalışmaları devam ederken Jandarma ekipleri köylü A.K.'yi gözaltına aldı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çorum'da Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement