Çorum'da şiddetli yağış ve fırtına - Son Dakika
Güncel

Çorum'da şiddetli yağış ve fırtına

Çorum'da kuvvetli sağanak ve fırtına onlarca binanın çatılarının uçmasına, bazı elektrik direkleri ve ağaçların devrilmesine yol açtı.

11.07.2019 20:33  Güncelleme: 20:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da kuvvetli sağanak ve fırtına onlarca binanın çatılarının uçmasına, bazı elektrik direkleri ve ağaçların devrilmesine yol açtı.

Kentte akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış ve fırtına, hayatı olumsuz etkiledi.

Yaklaşık 40 dakika süren fırtına nedeniyle kent merkezinde onlarca ev, iş yeri ve binaların çatısı uçtu, çok sayıda elektrik direği ve ağaç da yollara devrildi. Direk ve ağaçların üzerine düştüğü 10'dan fazla araç zarar gördü.

Çatılardan uçan çisimler nedeniyle yaralanan 5 kişinin, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurduğu öğrenildi.

KYK binalarının çatıları uçtu

Fırtına dolayısıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Hitit Kız Yurdu'nun yerleşkesinde bulunan 3 binasının çatısı bahçeye uçtu.

Ölen ve yaralananın olmadığı olayın ardından itfaiye ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, olay yerine sevk edildi.

Olayın ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın olay yerine gelerek, bilgi aldı.

Eğer, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuvvetli fırtına nedeniyle 3 binanın çatısının da komple uçtuğunu belirterek, "Herhangi bir can kaybı ve yaralanma yok. Öğrencilerimiz tatile gitmişlerdi. Tek tesellimiz de bu. İlgili tüm kurumlar burada, çalışmalarına başladı." dedi.

Tarihi caminin minaresi yıkıldı

Kunduzhan Mahallesi'nde bulunan tarihi ahşap Tabak Camisi'nin minaresi de fırtına nedeniyle devrildi.

Fırtına sırasında şiddetli rüzgara dayanamayan ahşap caminin minaresi, cami bahçesi ile yanındaki sokağa devrildi. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı olayda minarenin devrilirken çarptığı bir binada da zarar oluştu.

Bu arada Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasının bazı yerlerindeki sıvaların döküldüğü görüldü.

Ankara- Samsun karayolu uzun süre trafiğe kapandı

Fırtına nedeniyle Çorum-Ankara karayolunun 2'nci kilometresindeki Yaydiğin kavşağında bulunan büyük yön levhaları devrildi.

Yola düşmesi nedeniyle uzun süre trafiğe kapanan karayolu, belediye ve karayolları ekiplerinin çalışmasının ardından ulaşıma açıldı.

Çorum\'da şiddetli yağış ve fırtına
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorum'da şiddetli yağış ve fırtına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement